AK Parti MKYK listesine Kocaeli’den hangi isimler girdi?

Son dakika haberi. AK Parti MKYK listesi belli oldu. Kocaeli’den giren isimler ise…

AK Parti MKYK listesine Kocaeli’den hangi isimler girdi?

AK Parti bugün tarihi bir gün yaşayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü kongrede bir kez daha AK Parti Genel Başkanı seçilecek. Büyük kongre öncesinde en çok merak edilen detay ise MKYK listesi. Edinilen bilgilere göre Kocaeli’den listeye giren isimler belli oldu.

KİMLER VARDI?

Bilindiği üzere AK Parti MKYK’sında Kocaeli’den üç isim bulunuyordu. Eski milletvekili Emine Zeybek, Serpil Yılmaz ve Davut Coşkun Şiviloğlu Kocaeli’den bu görevi üstlenen isimler olmuştu.

100 İSİM

Erdoğan’ın yeni MKYK’sının 75 asil ve 25 yedek olmak üzere (yedek asil ayrımı yapılmadan) 100 kişiden oluşacağı öğrenildi. Kocaeli’ye de bu dönem yine üç isimlik yer verildi.

ZEYBEK YERİNE ŞEKER

Eski milletvekili Emine Zeybek, yeni MKYK listesinde yer almadı. 14 Mayıs Genel Seçimlerinde milletvekili görevi sonlanan İlyas Şeker, Kocaeli’den MKYK listesine giren isim oldu.

ŞİVİLOĞLU VE YILMAZ

AK Parti’de mevcut MKYK üyeleri Serpik Yılmaz ile Davut Coşkun Şiviloğlu’nun da listede yer aldığı öğrenildi. Böylece üç mevcut isimden yalnızca biri değişmiş oldu. Emine Zeybek’in yerine İlyas Şeker geldi.

AK Parti MKYK listesine Kocaeli’den hangi isimler girdi? - Resim : 1

SERPİL YILMAZ

AK Parti MKYK listesine Kocaeli’den hangi isimler girdi? - Resim : 2

DAVUT COŞKUN ŞİVİLOĞLU

AK Parti MKYK listesine Kocaeli’den hangi isimler girdi? - Resim : 3

İLYAS ŞEKER

Kaynak: HABER MERKEZİ