AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Kim? Şeyma Döğücü Kimdir, Kaç Yaşında? Nereli?

İstanbul Sancaktepe AK Parti adayı merak eden vatandaşlara Şeyma Döğücü açıklaması geldi. AK Parti Sancaktepe belediye başkan adayı Şeyma Döğücü hayatı merak konusu oldu. Peki, AK Parti Sancaktepe belediye başkan adayı kim? Şeyma Döğücü kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte AK Parti Sancaktepe Şeyma Döğücü hayatı..

AK Parti Sancaktepe ilçesinde Şeyma Döğücü ismi geldi. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için kolları sıvayan AK Parti Sancaktepe ilçe belediye başkan adayı Şeyma Döğücü oldu. Şeyma Döğücü hayatı merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan Sancaktepe belediye başkan adayı Şeyma Döğücü siyasi kariyeri araştırılmaya başladı. Mevcut Sancaktepe İlçe belediye başkanı olan Şeyma Döğücü 2024 seçimlerinde Sancaktepe için bir kez daha yarışa girdi. Peki, Sancaktepe AK Parti belediye başkan adayı Şeyma Döğücü kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte AK Parti Sancaktepe belediye başkan adayı Şeyma Döğücü hakkında merak edilenler..

AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Kim? Şeyma Döğücü Kimdir, Kaç Yaşında? Nereli? - Resim : 1

SANCAKTEPE AK PARTİ ADAYI ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü oldu. 1965 yılında Çorum'da doğan Şeyma Döğücü, Çorum İmam Hatip Lisesini bitirdi. Ardından 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapmaya başlayan Şeyma Döğücü; Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri yaptı. İnsan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yapan Şeyma Döğücü, İstanbul Barosu seçimlerinde Çağrı Grubu ve Hukukun Üstünlüğü Grubu ile birlikte çalışmalar yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi kuruluşuyla 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasi hayata atıldı. 2009 Yerel Seçimlerinde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi seçilen Şeyma Döğücü, 2013-2014 yıllarında Türkiye'nin ilk başörtülü kadın belediye başkan yardımcısı oldu. AK Parti İl Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Şeyma Döğücü Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk annesi olan Şeyma Döğücü, 31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Adayı oldu.