AK Parti temayülünde hangi sorular sorulacak?

AK Parti’de gözler temayül yoklamasına çevrildi. Belediye başkan adayları için 26 Kasım Pazar günü çevrimiçi temayül yapacak. Peki teşkilat mensuplarına hangi sorular yöneltilecek? İşte detaylar…

AK Parti temayülünde hangi sorular sorulacak?

AK Parti’de temayül heyecanı. Dün biten belediye başkan aday adaylığı başvurularının ardından teşkilat mensupları temayülü bekliyor. 26 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek çevrimiçi temayülde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Genel Merkez Kurucu üyeleri, il yönetimi, il disiplin kurulu üyeleri, aday adayı olmayan geçmiş dönem il, il kadın ve il gençlik kolları başkanları, ilçe ana kademe, gençlik ve kadın teşkilatları, ilçe belediye başkanları, geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı ve partinin eski milletvekilleri oy kullanacak.

İLÇELERDE KİMLER OY KULLANACAK?

İlçe belediye başkan adaylığı için ise Genel Merkez Parti Kurucu üyeleri ikamet ettiği ilçede, ilçede oturan il yöneticileri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik ve kadın kolları yöneticileri, ilçe belediye meclis üyeleri, ana kademe mahalle başkanları ve geçmiş dönem ilçe başkanları oy kullanacak.

İYİ, ORTA, ZAYIF

AK Parti’de teşkilat mensupları, belediye başkanının AK Partili olduğu ilçede iki isim verecek. Ancak belediye başkanları için bir anket çalışmasına temayülde yer verildi. Teşkilat mensuplarına belediye başkanlarıyla ilgili beş soru yöneltilecek. İyi, orta ve zayıf seçeneklerinden birinin işaretlenmesi istenecek.

SORULACAK 5 SORU

Teşkilat mensuplarına belediye başkanlarıyla ilgili, “Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz?”, “Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz?”, “Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz?”, “Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?” ve “Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?” soruları yöneltilecek. Ve bu cevapların dışında teşkilat mensuplarından önerdikleri iki ismi yazmaları istenecek.

İSİM SIRASI ÖNEMLİ

AK Partili bir belediye başkanının olmadığı ilçede ise teşkilat mensuplarından en fazla üç isim önermesi istenecek. Öte yandan teşkilat mensuplarının isimleri yazdığı sıralamanın da tercih noktasında dikkate alındığı hatırlatılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ