Ak Parti teşkilat pikniği diyor üniversite reddediyor

Üniversite kampüsünde AK Parti pikniği yapıldığı iddiaları ile gündeme gelen Gebze Teknik Üniversitesi iddiaları yalanladı. Üniversite etkinliğin belediye etkinliği olduğunu iddia ederken AK Parti ilçe başkanlığın tarafından etkinlik ‘Teşkilat pikniği’ şeklinde paylaşılmıştı.

Ak Parti teşkilat pikniği diyor üniversite reddediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, üniversitelerin siyasi tarafsızlığının ihlal edilmesine tepki gösterdi. Kanko, Gebze Teknik Üniversitesi’nde AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı tarafından piknik düzenlendiğini ifade ederek, bu tür olayların eğitim camiasında ve kamuoyunda büyük tepki yarattığını ifade etti.

AK PARTİLİLER ORADAYDI

Yapılan pikniğe AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Başkanvekili Hasan Soba, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bilal Durmuş Kurt, AK Parti Gebze Belediyesi meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, mahalle başkanları ve partililer katıldı.

“AK AİLEMİZLE BİR ARAYA GELDİK”

Piknik sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, “İl Başkanımız Şahin Talus, Milletvekillerimiz Cemil Yaman ve Sami Çakır, Büyükşehir Başkanvekilimiz Hasan Soba, Belediye Başkanımız Zinnur Büyükgöz ve il yöneticilerimizin katılımıyla ilçe teşkilat pikniğimizde Ak Ailemizle bir araya geldik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ SIKI İŞ BİRLİĞİNİ FIRSAT OLARAK GÖRMEKTE”

İddiaların gündem olması sonrası Gebze Teknik Üniversitesi’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, “Öncelikle belirtmek isteriz ki, Gebze Teknik Üniversitesi kuruluşundan beri akademik kimliğini ön planda tutan, akademik kimliğin en büyük gerekliliklerinden birisi olan tarafsızlığı şiar edinmiş, ülkemizin en başarılı üniversitelerinden birisidir. Üniversitemiz, bölge paydaşları ile her zaman sıkı iş birliği içinde olmayı bölgemizle bütünleşmek için bir fırsat olarak görmektedir. Üniversite kampüsümüz, tarafsız ve bağımsız olarak bölge paydaşlarımız için gerekli izinler alınmak kaydıyla her zaman açıktır.

“SİYASİ AMBLEM KULLANILMAMIŞTIR”

Habere konu olan piknik, bir siyasi parti il teşkilatı etkinliği değil, Gebze Belediyesinin piknik etkinliğidir. 7 Temmuz 2024 günü gerçekleştirilen etkinlik için belediye tarafından rektörlüğümüze başvurulmuş ve onaylanmıştır. Piknik esnasında, Gebze Belediyesi amblemi haricinde hiçbir siyasi amblem veya simge kullanılmamıştır. Bölge belediyelerimiz birçok etkinliğimizde en büyük paydaşlarımız arasında gelmektedir ve siyasi parti ayırt etmeksizin belediyelerimiz ile iyi ilişkiler kurmaktayız. Üniversitemiz konumu itibariyle hem İstanbul hem de Kocaeli Belediyeleri ile tercih döneminde de sıkı ilişkilerimiz devam etmektedir.

“İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI”

Üniversitemizin kapılarının bölge paydaşlarımıza her zaman açık olduğunu yineler, üniversitemizin adının gerekli araştırmalar yapılmadan, bu asılsız haberlerle itibarsızlaştırılma çabasını da tasvip etmediğimizi bildiririz” dedi.

Ak Parti teşkilat pikniği diyor üniversite reddediyor - Resim : 1

Ak Parti teşkilat pikniği diyor üniversite reddediyor - Resim : 2

Kaynak: Serhat Güneş