Ak Parti ve MHP’nin En Başarılı olduğu İl: Kesinlikle Kocaeli

Alper Tunga Akkuş

Alper Tunga Akkuş

Tüm Yazıları

Siyasetle herkes kadar bağım var,

Herkes kadar merakım var. Sosyal medyada ne varsa, ne dönüyorsa o kadar bilgim var. Tabii doğru bilgiye bilgim var, asparagas haberlerle işim olmaz.

Daha fazlası hiç olmadı..

Ama konu vatan ve millet ise her zaman her alanda nasıl katkı yapacaksam her türlü bilgim olur, takip eder; elimden geleni sonuna kadar yaparım. Kıymetli babam 1966 Konya doğumlu. Konya’nın her ne kadar algılarda yatan tarafı Erbakancı olarak görünse de toprağı ülkücüdür. Babamda öyleydi; ülkücü bıyığıyla pozları, gençlik yıllarında üç hilalin altındaki yaptıkları. Gerçekten takdire şayandı. Hatta o kadar ülkücü, vatanına & milletine düşkün birisi olarak düşünün oğlunun ismini bile efsanevi bir Türk hakanının ismini koyuyor.

O kadar bağlıymış ülküsüne, partisine..

Alper Tunga ismi her daim insanlara ülküyü, vatana ve millete bağımlılığı hatırlatır. Her ne kadar algılarda direkt olarak

Alp Er Tunga öldü mü? Kötü dünya kaldı mı? Zaman öcünü aldı mı? Şimdi yürek yırtılır.…” destanının dizeleri akılda kalsa da önemli bir Türk milliyetçisinin ismini taşımak bana gurur veriyor. 10 yıla yakındır Kocaeli’deyim.

Alanım ve mesleğim gereği çevrem çok genişledi. Yazılım tarafında güzel işler yaptık, ettik derken yıllar önce yolum MHP Kocaeli Başkanlığına düştü.

O dönem İl Başkanı Aydın Ünlü Başkan idi; hakkını yememek lazım Aydın Başkanın vizyonu, düşünceleri gerçekten iyiydi. Yolumuz kesiştiğinde beraber yaptığımız mahalle başkanlarının girip sandıklarından anlık olarak oy takip etme sistemini değil Kocaeli Türkiye'de örneği yoktu biz yaptık.

O döneme göre gerçekten başarılı bir işte çıkardık. Seçim döneminde rakip partilerde olmayan sistemi Kocaeli MHP İl başkanı olarak düşünmüş, ortaya çıkması için gereken desteği verip benle beraber çalışmıştı. (Bu vesileyle Aydın Başkana tekrar teşekkür etmek istiyorum; benim için de iyi bir deneyim oldu.)

Sonrasında bazı şeyler yaşandı Yunus Emre Kurt başkan geldi, gitti derken şu an bildiğiniz üzere Murat Nuri Demirbaş bayrağı 20 Aralık 2022 tarihinde devraldı.

Murat Nuri başkan ile hiç muhabbetimiz olmadı,

Hiç bir araya gelip oturmuşluğumuz da yok. Ama sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla yaklaşık 3 yıla yakındır devraldığı bayrağı: Cumhur ittifakının ruhuna uygun, lideri Devlet Bahçelinin talimatlarına göre, vatanın çıkarları doğrultusunda sorunsuz götürüyor. Tek başınada değil, teşkilatları da iyi çalışıyor gayet. Aydın başkanın filizlerini attığı teşkilat en verimli çağını yaşıyor gibi geliyor..En başta dediğim gibi siyasetle çok alakam olmasa da bana bile bunu hissettiriyorlarsa doğrul yoldadırlar diye düşünüyorum.

Siyasi görüşümden ziyade şehrimiz için bir şans olduğunu düşündüğüm Tahir hocayla da uyumu gözümden kaçmıyor. Diğer şehirlerde sorunlar çıkıyor, eteklerdeki taşlar dökülüyor, teşkilatların mutsuz olduğunu görülürken..Kocaeli’de şehrin reisiyle ülkünün reisi arasında su sızmıyor. Bunun böyle devam etmesi herkesin yararına diye düşünüyorum.

Fakat..

Daha şehrimiz için yapılacak çok işler var diye düşünüyorum. Murat Nuri Başkanla sohbet ederiz etmeyiz ama şehrimize değer katacak iki projeyi belirtmeden de bugün ki yazımı bitirmek istemiyorum..

  • Üniversiteler açılıyor; Umuttepe bölgesine sahip çıkılmalı..

Bu şehrin en önemli kurumlardan birisi sorgusuz/sualsiz Kocaeli Üniversitesidir. Ne olursa olsun sürekli olarak desteklenmeli, Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk hocanın araştırma üniversitesi konusunda yaptığı çalışmalar her anlamda katkı sağlanmalıdır. Devletimiz var, devletimiz var olsun ama bu şehrin dinamiği olarak sizin daha da fazla sahip çıkmanız gerekiyor; özellikle öğrencilere. Ekonomiyi bir tarafa bırakamıyorum, şu an öğrenciler için en önemli konulardan birisi nasıl okuyacağım/nasıl geçineceğim düşüncesi oldu. Devletimiz, vatanımızın var olmasının devamlılığı için eğitimli kişilere, bilime adamış insanlara ihtiyacımız var. Bu sebepten dolayı Umuttepe bölgesine Büyükşehir Belediyemiz en kötü günde 500-1000 öğrencinin karnını doyuracağı bir tesis yapmalı.

  • Sanayi devrimini kaçırdık! Ama yazılım devrini kaçırmayalım..

Sosyal medyayı, akıllı telefonları birbirinden şık ve akıllı tabletleri kullanmayan yok. Alanım gereği sürekli takip ediyorum ama bu alanda yapmamız gerekenleri tam yapamıyoruz. Tahir başkan elinden geldiğince daha doğrusu önüne sunulduğunca güzel işler yaptırıyor; Robotik kodlama atölyeleri, yazılım kursları var.. Bu alanda en önemli şeylerden birisi kaçırılıyor ama.. Siber güvenlik konusunu unutuyoruz sayın başkanlarım. Bu konuda halkımız dahil bilgilendirici seminerler, lise öğrencisi için okullarda yapılacak atölyelere ihtiyaç var. Herkesin her şeye anında ulaştığı bilgi çağında çocuklarımızın hayatını karartacak uygulamalardan nasıl uzak tutacağız? Bunu bilen veli sayısı çok az..

Belki basit projeler gelecek ama uzun vade de yapılırsa özellikle teknolojiye bu kadar hızlı adapte olan gençlerimizi ülke olarak kazanabiliriz. Teknolojiyi nasıl verimli kullanacaklarını öğretirsek bir şeyleri değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Umuttepe konusu ayrı ve ince bir çizgide ilerlenecek konu elbette düşünceleri vardır ama hızlıca hayata geçirmemizde fayda var. Gençlerimizin bugün nasıl yemek yiyeceğim düşüncesinden kurtarmamız gerekiyor. Veya yaşanan ekonomik sorunları düşünmemeleri gerekiyor..kuya

Okuyan üniversiteli öğrencilerimizin tüm enerjisi eğitim ve bilim yolunda çalışmalar da kullanması gerek.

Yoksa bu kadar hızlı teknolojiye adapte olan gençlerimizi; İsrail ve ABD menşeili uygulamalara karşı kaybedeceğiz. Bilinçlenmelerini sağlamazsak, nasıl doğruyu bulacaklarını göstermezsek siyonist güçlerin yönlendirmeleriyle çok farklı yola sapacaklar..

Benden demesi.