Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’den bütçe eleştirisi: “Tablo içler acısı halde”

İzmit Belediyesinin bütçesi ile ilgili konuşan AK Parti grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, İzmit Belediyesi’nin bütçe tablosunun içler acısı halde olduğunu ifade etti

İzmit Belediyesinin bütçesi ile

İzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün İzmit Belediye Binasında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. 16 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Başkan Vekili Çetin Sarıca Başkanlık yaptı. Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi ise 2024 yılı tahmini bütçesi oldu. İzmit Belediyesi’nin tahmini bütçesi 2 milyar 24 milyon TL olarak belirlendi.

“YÜZDE 700 FAZLA”

Oy birliği ile meclisten geçen bütçe ile ilgili AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş görüş bildirdi. Tutuş konuşmasında, “İzmit Belediyesi’nde 2019 yılından bu yana neler olduğunu gözden geçirmek gerekirse İlker Bey’in önergelerine bakmak yeterli. Günün konusu olması neden ile 2024 yılı bütçesini de onayladık. Kentimize eser ve hizmet olarak dönecek bir bütçe olmasını temenni ediyoruz. Sağlam bir bütçe hepimizin arzusu. Belediyenin arzusunun kötü olmasını kimse istemez. Ancak biz bunları 5 yıldan beri söylüyoruz. bu konularda kesinlikle bizi dinleyen olmadı. İller Bankasından gelen gelirlere bakıyorum sadece Ankara’da 350 milyon para gelmiş. 2019’dan beri 1 buçuk milyar İzmit Belediyesi’ne para gelmiş. 2023 yılının başında yaptığımız bütçede, ve sunulan bütçede arsa satışlarından 16 milyon gelir beklentisi oluşmuş. Gerçekleşen rakam şu ana kadar 107 milyon TL. Yüzde 700 fazlası kadar arsa satışı gerçekleşmiş.

“TABLO İÇLER ACISI”

Arsa satışları maksimum derecede yapılıyor merkezden geliyor. Bu süreçte borçların azalması gerekiyor. En azından bu kadar gelire ve satışa oranla azalması gerekiyor. Borçlara baktığımızda Belediye borçlarında 5 kat arttığını görüyoruz. Bunun yanında belediye şirketlerine baktığımızda hepsinin tepetaklak olduğunu görürsünüz. Toplamda İzmit Belediyesi’nin bütçesini yanında koyduğumuzda şu ana kadar 3 milyar Türk Lirası bütçe harcaması yapılmış. Tablo ise içler acısı bir durumda. İnşallah 2024 yılında daha güzel eserlerin konuşulduğu bir yıl olur” dedi.

“MERKEZİ BÜTÇE AÇIK VERDİ”

Bütçe ile ilgili söz alan CHP’li Necat Çakır ise, “Bu saatten sonra fazla bir şey söylemenin anlamı yok. Bu dönemde enflasyonun bu kadar yüksek olduğu dönemde denk bütçe yapmak çok zor. Rakamlar çok değişken. Merkezi bütçe geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bütçe açığı verildi. Bu bütçeyi verirken yüzyılın bütçesi dediler. 2 trilyondan fazla açık verildi. İzmit Belediyesi’nin bütçesi ise denk bir bütçe” dedi.

“MİLLETİMİZ KARAR VERECEKTİR”

AK Partili Hayrettin Ünlü ise “Vahim bir durum var. 2023 yılı bütçesini kullanmakta sorumlu olan belediye başkanımız bütçenin görüşüldüğü mecliste yok. Necat Bey denk bütçe diyor. Tahminde denk bütçesi yapmak kolay. Uygulamada denk getirmek önemli. Zannedersem 2023 yılı bütçesi ile karıştırdı. Denk bütçe uyugulamasını yapacak kişiyi milletimiz karar verecektir” dedi.