Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Partili ilçe başkanı ölmüştü: Kaza süsü verilmiş!

Kayseri’de geçen yıl hayatını kaybeden AK Parti Develi İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Arslantürk’ün trafik kazasıyla değil, darp edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. 

Kayseri'de geçen yıl hayatını

AK Parti Develi İlçe Başkanı Eyüp Arslantürk’ün ölümüne dair yapılan incelemelerde Arslantürk’ün 50 SF 514 plakalı otomobille trafik kazasında öldüğü iddia edilmişti. Savcılık ve emniyet soruşturmayı derinleştirdi.

12 Ekim 2023 tarihinde Hacılar ilçesi Erenler Caddesi’nde hayatını kaybeden Arslantürk’ün ölümüne dair Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan iddianamede 57 yaşındaki Arslantürk’ün ölümüne çarpıcı ifadelere yer verildi. 57 yaşındaki Arslantürk’ün ölümündeki şüphelerden dolayı başlatılan çalışma kapsamında 5 aya yakın süren soruşturma kapsamında 4’ü tutuklu, 6 sanıkla ilgili iddianame hazırlandı.

DETAYLI BİLGİLER YER ALDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında tutuklu olarak bulunan sanıklardan B.E, K.S.Y, F.P. ve B.G ile tutuksuz sanıklar M.T. ve A.T. “tasarlayarak adam öldürme” ve “cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme” gibi birçok suçtan cezalandırılması istendi ve iddianame Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Arslantürk’ün ölümüne dair detaylı bilgilere de yer verildi.

EVE YAKIN NOKTADA PLAN

İddianamede, soyadını değiştiren iki kardeşten sanık B.E’nin, annesi sanık M.T.’ye dair çirkin ithamlarda bulunduğu ve daha önce ikamet ettikleri Develi’de ailece tanıştıkları Arslantürk’ü kaçırmak için kardeşi K.S.Y, bacanağı F.P. ve arkadaşı B.G’yi azmettirdiği bilgisine yer verilirken, planın maktulün evine yakın bir keşif noktasında gerçekleştiği belirtildi.

ANNESİNDEN YARDIM İSTEDİ

Maktulü ilk olarak arabayla camiye gittiği sırada önünü kesip, kaçırmayı düşündükleri fakat bundan vazgeçerek sanıklar arasında bulunan B.E.’nin Eyüp Arslantürk’ün yalnız kalmasını sağlaması için annesinden yardım istediği ifade edildi.  12 Ekim 2023 tarihinde akşam saatlerinde M.T.’nin maktulün eşi ile kızını evinde ağırladığı ve diğer sanıklardan B.E, K.S.Y, F.P. ve B.G’nin hazırladıkları eylemi gerçekleştirmek için harekete geçtikleri bilgisi iddianamede yer aldı.

“ELEKTRİK TRAFOSUNUN KABLOSU KESİLMİŞTİR”

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; “4 sanığın B.E’nin kullandığı araçla, güvenlik kameralarına yakalanmamak için arka yollardan maktulün evinin bulunduğu yere gittiği, plan doğrultusunda sanıklardan K.S.Y’nin evin elektriğinin bağlı olduğu trafonun kablosunu kestiği tespit edilmiştir” denildi.

“B.E’NİN NİŞANLSININ EVİNE GÖTÜRDÜLER”

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin devamında; “3 sanığı evin arka kapı tarafına bırakan B.E’nin aracıyla iş yerine geri döndüğü, evin kapısını açan maktulü darbeden kar maskeli 3 sanığın, maktulün ağzını bez ve koli bandıyla, ellerini de plastik kelepçeyle bağladığı belirlenmiştir. Daha sonra maktulü kendi aracına bindiren 3 sanığın, B.E’nin nişanlısının üzerine kayıtlı parselde bulunan bağ evine gitmek üzere yola çıktığı, yolda sanıklardan B.E’nin de aracıyla kendilerine katıldığı, sanıkların maktulü bağ evinin kömürlük olarak kullanılan deposuna götürdüğü tespit edilmiştir” açıklaması yapıldı.

“AĞZI BAĞLI OLARAK DARP ETTİLER”

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamede; “Sanıkların sandalyeye oturttukları maktulü ağzı bağlı olarak darp ettikleri, göğsünde kaburga kırıkları oluşacak şekilde darp edilen maktulün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Sanıkların, olaya trafik kazası süsü vermek amacıyla, maktulü öldürdükten sonra aracının şoför koltuğuna taşıdığı, F.P’nin maktulün kucağına, yan koltuğa da K.S.Y’nin oturduğu, B.E’nin aracıyla takip ettiği, F.P’nin vitesi boşa alarak araçtan indiği ve aracı iterek su kanalına doğru yönlendirdiği tespit edilmiştir. Aracın çok fazla ilerlemeden durduğu, sanıkların diğer araç ile olay yerinden ayrıldığı belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

“YÜZÜMÜ GÖRMESİNİ İSTEMEDİM”

Sanıklara arasında bulunan B.E.’nin verdiği ifadede annesi hakkında gerçek dışı ve çirkin sözler söylediğini ayrıca maktulü evden alarak korkutup bırakmak istedikleri de belirtildi. B.E. ifadesinde; “Maktul beni tanıdığı için aracımdan inmedim, yüzümü görmesini istemedim. B.G. veya F.P. maktulün nefes almadığını söyledi. Biz şehir merkezine döndük. Maktulün aracının hareket edip su kanalına girdiğini görmedim” dedi.