AK Parti’nin CHP’yi desteklediği tek ilçe!

Kentin önde gelen siyasi aktörleri, Nokta Atışı programında CHP’nin Başiskele’de yaşadığı hadiseyi konuştu. Yorumcularımız Ceyhan, Ünlü, Küçükkaya ve Dilmen’den dikkat çeken açıklamalar geldi

Her çarşamba akşamı saat 20:45’te Nokta TV ekranlarında yayınlanan, Nokta Gazetesi Furkan Çalışkan’ın moderatörlüğünde AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen ve CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın yorumlarıyla renk kattığı Nokta Atışı programı yine çok dolu geçti. Programda yorumcularımız Başiskele’yi masaya yatırdı, CHP’li belediye başkan adayı Anıl Acurman’ın adaylığının iptal edilmesiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

MAJÖR BİR HATA

CHP’li Mehmet Ümit Küçükkaya:

“Tabi Başiskele’deki olay major bir hata. İmza atmak major bir hata. İtiraz eden de bir garip. Bir dediler Kartal’da CHP’li biri. Bugün başka bir şey söylediler. Hepimiz yönetim kurullarında görev aldık. Bu hata nasıl yapıldı bilmiyorum eğer buysa neden. Anıl’ın bunu atlayacağını düşünmüyorum. Anıl diyecek kadar da yakın olduğumu düşünüyorum. Gençlik kollarından geliyor. Ama partinin gençlik kollarından gelmiş bir isim, Anıl beyle de görüşemeden buraya geldim.

BİR HATA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Bence bu süreçte Anıl başkanın denklemden çıkması matematiksel olarak AKP’nin aleyhine olur. Anıl başkanın da aday olması, sonuçta CHP seçmeninin oyunu alacaktı. Eğer yeni bir aday gösterilmezse, boşta kalırsa seçmen doğal olarak AKP’ye oy vermez. Belki münferit, Yasin beyle ilişkisi olan illaki vardır bu kentte. Ama şunu söyleyeyim, hani bazen diyorlar ya o aradan çekilip ona verdi falan. O gün bugün değil. Ben CHP seçmeninin Başiskele’de yaşanan olaydan dolayı mutsuz olduğunu görüyorum. Bir kızgınlık da oluşuyor. Cidden bunun bir hata olduğunu düşünüyorum.

TEK İMZAYI AK PARTİ VERDİ

İyi Partili Kaan Dilmen:

“Trajikomik bir olay var Başiskele’de. Seçim kurullarına bu tür itirazlar gittiği zaman siyasi partiler de ilçe seçim kuruluyla beraber değerlendirecek isimler belirlenir. Bu isimler de itirazın kabulüne ya da reddine imza atarlar. Sayın Anıl Acurman’ın itirazına ret oyu veren tek parti, AK Parti. Yani kimin işine geliyorsa ret veren tek parti o. Kabul edelim, aday olsun, hemen altına imza. Yani AK Parti adaylığın devamına onay verdi.

PASI ATTIN ADAMA!

AK Partili Şemsettin Ceyhan:
“Biz Anıl beyin adaylığının sürmesini teknik olarak demokratik bir hak olduğunu ifade ettik.”

CHP’li Mehmet Ümit Küçükkaya:

Sen AK Parti’yi savunacak çok güzel bir pas attın adama. CHP’nin seçim kurulundaki üyesi de galiba toplantıya katılmamış.

KRİMİNAL DEDİKODULAR

AK Partili Şemsettin Ceyhan:

Ben meseleye biraz CHP açısından bakmam lazım. Ben Anıl beyin ifadelerinde bir samimiyetsizlik görmedim. Bugün ortaya çıkan neticeye baktığımızda Anıl beyin ya gafleti ya da tecrübesizliğinin kurbanı. Avukat olan arkadaşımızın tecrübesiz olmasını aklıma uyduramıyorum. Ama bu iki dilekçeyle alakalı CHP içerisinden kendisine sıkıntı çıkacak ya da çıkabileceğini düşünen birisi tarafından bu iş organize edilmiş. Yoksa dense ki, AK Parti’den İyi Parti’den, Saadet’ten biri gelse bu işin şeklini bozardı. Ama İstanbul’dan bu işin yapılması ve CHP’nin içinden çıkması bazı kriminal dedikodulara sebep oluyor.

BEYAZ SAKALLI DEDESİNİN…

Mahmut Dil diye bir ismin, İstanbul’da aklına düşüp Anıl eyin iki tane dilekçesi olduğu rüyasına girip, beyaz sakallı dedesinin git bu itirazı ver demesi, kaldı ki CHP ile ilintisi olması gibi detayları birleştirdiğimizde kriminal dedikodular ortaya çıkıyor. Yok İzmit böyle istedi de kendi seçiminde Saadet’i İzmit’ten çekecek gibi, yok İstanbul’da şöyle olacak. Ben CHP tarafından baktığımız zaman bunun faturasının CHP’ye kesileceği bu işten kim nemalanıyorsa faturanın ona kesileceği kanaatindeyim.”

NE HİKMETSE!

MHP’li Aydın Ünlü:

Siyaset, tecrübe ve öngörü gerektiren bir konu. Benim bir ay önceki yaptığım açıklamada Millet İttifakının dinamikleri ayrı ayrı seçime giriyor gibi gözükseler de sokak buluşmaları, sokak ittifakları yapılacaktır diye bir uyarıda bulundum AK Parti’nin dinamiklerine. Başiskele’ye baktığım zaman hür ve bağımsız girecek olan İyi Parti de aday çıkarmayarak Saadet Partisini destekliyor. DEM aday çıkarmıyor. Kendini kaliteli yetiştirmiş bir avukat olan ilçe başkanı da ne hikmetse ilçe başkanlığı görevinden istifa etmeden belediye başkan adaylığına başvuru yaptığı için onun da adaylığı düştü.

SAADET VE DEM İZMİT’TE FATMA HANIMI DESTEKLEYECEK

Burada öngörü dediğim bir ittifak ve sokak buluşması var. Burada CHP, Saadet Partisi’ni destekleyecek. Saadet Partisi İzmit’te Fatma hanımı, DEM Parti İzmit’te Fatma hanımı destekleyecek. Cumhur İttifakı olarak dün söylediğimizi bugün görüyoruz. Başiskele’de Millet İttifakı tek noktada birleşip Saadet Partisi’nin destekleyecektir.

CHP SEÇMENİ ZAFER MUTLU’YA YÖNLENDİRİLMİŞTİR

Yarın yerine çıkaracağı aday kim olursa olsun seçmen bir dönem önce az bir farkla seçim kaybetmiş olan Zafer Mutlu’ya seçmen yönlendirilmesi yapılmıştır. Hata falan yoktur. Kimse hata aramasın. Bilinçli olarak yapılan bir ittifağın alt yapısını ve kılıfını hazırlamışlardır. Bugün AK Parti ve Cumhur İttifakının dinamikleri bu olayı böyle görmelidir. Bugün CHP seçmeni, Saadet Partisi adayına yönlendirilmiştir.

İTTİFAK YOK, İŞ BİRLİĞİ VAR

İyi Partili Kaan Dilmen:

Benim burada itiraz ettiğim şu olacak tabi ki. Anıl bey ne yaptı ne etti, arkasında bir komplo var mı o beni bağlamaz. Bilmem de. Biraz önce Aydın Başkan millet ittifakı dedi, artık İyi Parti için millet ittifakı yok. Bizim şöyle bir durumumuz var: Güçsüz olduğumuz yerde (Başiskele) onlara destek verdik, onlar da bize güçsüz oldukları Çayırova’da destek verdi. Bir ittifak yok, iş birliği yaptık mı yaptık. Ama diğer bileşenler burada yok.”

Programın ilgili bölümünü canlı yayın linkinin 3’üncü saat 17’nci dakikası ile 3’üncü saat 37’nci dakikası arasında izleyebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ