AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak?

AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Erdoğan, İstanbul'da teşkilat üyeleri ile bir araya geldi, aday önerileri üzerine değerlendirme yapıyor. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ve ilçe belediye başkanları ile parti yetkilileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Sütlüce'deki il binasında İstanbul teşkilatıyla buluşup belediye başkan adaylarına dönük temayül yoklaması gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Kısıklı'da konutundan çıkarak Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığına geldi. Erdoğan'ı İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Genel Başkanvekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş karşıladı.

İstanbul teşkilatıyla temayül yoklamasına katılan Erdoğan, toplantıda, 3 kademe il başkanları, ilçe belediye başkanları ve 3 kademe ilçe başkanları ile bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Aralık Cuma günü toplantıya ilişkin İstanbul'un 3 bölgesinin de kanaatlerini, temayüllerini alacaklarını belirterek, "Bu kanaatler, bu temayüllerden sonra bunların üzerinde çalışıp inşallah aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Ama bu arada tabii bazı illerin de adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip, gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Yavuz, Ocak sonuna kadar adayların belirleneceğini birirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istişarelere ve anketlere önem verdiğini belirten Yavuz, MHP ile yapılan çalışmalarda sona gelindiğini aktardı. Cumhur İttifakının ilkeler ittifakı olduğunun altını çizen Yavuz şunları söyledi:

MHP İLE BÜYÜKŞEHİRLERDE İTTİFAK HALİNDEYİZ

MHP ile sıkı bir çalışma sürecindeyiz sona yaklaşıyoruz. Görüşmelerimizde 2019 zeminini baz aldık ama 2019'un aynısı değil. 2019'dan ara ara ayrıldık ilçeler iller daha önce rekabet yaptığımız iller vardı. Büyük şehirleri ayrı pakette düşünüyoruz. 30 büyükşehir ve 51 il için ayrı bir çalışmamız var. İhtiyaç oldukça ara ara ilçelere de indik. İhtiyaç olmayan yerlerde ayrı ayrı girip rekabet etmeyi düşündük. Büyük şehirlerin tamamında ittifak halindeyiz.

CUMHUR İTTİFAKI PAZARLIK İTTİFAKI DEĞİL

MHP ile oturduğumuz ilk günden itibaren ilkeler bazında yol alıyoruz. Temel ilkeler nezdinde yol almaya çalıştık. Önceliğimiz milletin memleketin hayrına ne olur cumhur ittifakının lehine ne olur daha sonra AK Parti ve MHP'nin lehine ne olur baktık. Burada siz bizi destekleyin biz size şurayı verelim şeklinde başlamadık görüşmelere. Baştan hiçbir şart ileri sürmeden Türkiye'nin menfaatine ve cumhur ittifakının menfaati noktasından hareketli bir çalışma oldu. Pazarlık, al gülüm ver gülüm çalışması olmadı.

ÇOK KONUŞAN DEĞİL ÇOK İŞ YAPAN

İstanbul adayı nasıl olacak sorusu soruluyor. Hiç aramayacağımız bir profil varsa o da Ekrem İmamoğlu'dur. Çünkü İmamoğlu, sadece konuşur, İstanbul'da bir iş yaptığını düşünmüyoruz. Projeleri olan İstanbul'un odağında bir isim seçilecek. Çok iş yapan büyük projelere imza atacak bir aktör aday olacak.

İSTİŞARE VE ANKETLERE ÖNEM VERİYOR

Temayül sürecinde 130 bin kişi oy kullandı. Anketler yolumuzu aydınlatmak için kamuoyuna dönük değil. Adaylarımızı Aralık ayına kadar Büyükşehir ve iller, Ocak ayı sonuna kadar ilçelerin tamamı bitecek şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Cumhurbaşkanımız istişarelere ve anketlere çok önem veriyor. Tüm Türkiye'de memnuniyet anketleri yapıldı. Şimdi isim anketi yapılıyor

KAZANAMAYACAĞIMIZ İL YOK

Aday belirleme sürecine çok iyi hazırlandık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yerel yönetimlerde 94 ruhuna da uygun şekilde AKbelediyecilik yaygınlaştı. Akbelediyecilik tüm Türkiye'de belirgin şekilde görülecek. Oran olarak bir önceki seçimden daha iyi olacağımızı sayı olarak da bir önceki seçimden daha fazla sayıda belediye başkanlığına sahip olacağımızı öngörüyorum. Türkiye'de her ili almamızın muhtemel olduğunu görüyorum. Şu ile almamız imkansız diye düşünmüyorum. Zorlanacağımız iller var İzmir bunlardan bir tanesi Ama İzmir'de bu sefer AK belediyecilik ile kavuşabileceği İzmir'de de gerçekten çok özel çok güzel hizmetlerin olacağını hissediyorum.

YENİDEN İSTANBUL

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı'nda 10 bin partilinin katılmış olduğu temayül yoklaması gerçekleştirilmişti. Canlı yayında AK Parti'de yapılacak son temayül yoklamasının detaylarını aktaran A Haber muhabiri Mehmet Karataş, "İstanbul'da bir kez daha il ve ilçe yönetimlerinin ve belediye başkanlarının görüşleri alınacak. Başkan Erdoğan'ın katılacağı önemli bir toplantı İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşmiş olacak. Başkan Erdoğan, İstanbul hedefini aslında grup toplantısında yapmış olduğu konuşmasında "Yeniden İstanbul" diyerek belirtmişti. Bir kez daha AK Parti ve Cumhur İttifakı "Yeniden İstanbul" diyerek çalışmalarını detaylıca ince dokuyarak çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Profillerin belirlenmesi öngörülüyor. Bu toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, seçim işlerinden sorumlu Ali İhsan Yavuz'un da bu toplantıya katılacağını sizlerle paylaşalım." dedi. AK Parti'de aday belirleme süreci hız kazandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ