AK Parti'nin seçim çalışmasına uzun namlulu silahlarla saldırı!

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleşti.

AK Parti'nin seçim çalışmasına uzun namlulu silahlarla saldırı!

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olan Aziz Yeniay seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleşti. Olayda bir kişi yaralandı.

Yeniay seçim çalışmalar kapsamında bir derneği ziyareti etti. Dernek binası önünde meydana gelen saldırıda 1 kadın yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, geniş çaplı inceleme başlatıldı.

AK Parti'nin seçim çalışmasına uzun namlulu silahlarla saldırı! - Resim : 1

"SALDIRIYI LANETLİYORUM"

Saldırıyla ilgili olarak AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum; "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek" ifadelerini kullandı.

"SORUŞTURMALAR DERHAL BAŞLATILMALIDIR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından mesaj yayınladı. Yılmaz; "İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyor, insanlık dışı saldırıda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Demokrasimize, birlik ve beraberliğimize yönelik gerçekleştirilen bu saldırı ile ilgili soruşturmalar derhal başlatılmıştır. Suçluların en kısa sürede bulunacağına inanıyorum. Küçükçekmece Başkan Adayımız Aziz Yeniay'a, ekibine ve tüm teşkilatımıza geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

ALİ YERLİKAYA'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da X hesabından yayınladığı mesajda saldırıya ilişkin detay paylaştı. Yerlikaya; "Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E.G.D. adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi.

AK Parti'nin seçim çalışmasına uzun namlulu silahlarla saldırı! - Resim : 2

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada; "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleşen silahlı saldırıdaki olay anı kameralara yansıdı.

Kaynak: AA