AK Parti'yi kara kara düşündürecek anket!

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken partilerde ve adaylarda çalışmalar bir yandan devam ederken, diğer taraftan da anket sonuçları yayınlanmaya başladı. Yerel seçimlere ilişkin olarak yayınlanan son anket büyük ilgi gördü.

AK Parti'yi kara kara düşündürecek anket!

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da seçilecek. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere dair son anket yayınlanırken, büyük de ilgi gördü.

AK Parti'yi kara kara düşündürecek anket! - Resim : 1

ORC tarafından yayınlanan ankette, İzmir yerel seçimlerindeki durum soruldu.

AK Parti'yi kara kara düşündürecek anket! - Resim : 2

ORC'nin anketine göre, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, yüzde 40,1 oy alarak birinci sırada bulunuyor. AK Parti'nin adayı Hamza Dağ ise yüzde 31,2 oy oranıyla ikinci sıradan Tugay'ı izlerken; İYİ Parti adayı Ümit Özlale yüzde 13,6 oranında oyu bulunuyor. İzmir'de kararsızların durumu ise yüzde 6,5 olarak ankete yansırken; DEM Parti adayı Akın Birdal %5,5, diğer adaylar ise %3,1 oy aldı.

AK Parti'yi kara kara düşündürecek anket! - Resim : 3

ORC tarafından yapılan ankette, CHP'nin kalesi durumunda olan İzmir'de CHP ve AK Parti arasındaki farkın azaldığı dikkatlerden kaçmazken; 2019 yerel seçimlerinde CHP adayı Tunç Soyer, AK Partili Nihat Zeybekçi'ye 14,5 puan fark atmıştı.

AK Parti'yi kara kara düşündürecek anket! - Resim : 4

İzmir'deki yarışın anketlere göre, çetin bir şekilde olacağı gözlemlenirken, CHP ve İYİ Parti'nin İzmir'deki oylarında bir düşüş; AK Parti'nin oylarında ise bir artış görülüyor.

AK Parti'yi kara kara düşündürecek anket! - Resim : 5

ORC'nin anketine göre kararsızların yüzde 6,5 olarak belirlenirken, bu oranın sonuçlarda önemli bir rol oynayabileceği de belirtiliyor. Bu yüzden, adayların kısa sürede kendi lehlerine ikna etmesi büyük önem taşıyor.

AK Parti'yi kara kara düşündürecek anket! - Resim : 6

Kaynak: HABER MERKEZİ