Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akar kongreye damga vurdu! “Seçimde insanlara rüşvet verdik”

CHP İzmit İlçe kongresine TBMM eski Başkan Vekili Haydar Akar’ın konuşması damga vurdu. 2019 seçimlerinin başarı olmadığını ifade eden Akar, yanlış seçim stratejisi nedeni ile kaybettiklerini vurgulayarak seçim döneminde sadece vatandaşa rüşvet verdiklerini ifade etti

CHP İzmit İlçe kongresine

Yerel seçim öncesi kongre kararı alan Cumhuriyet Halk Partisinde kongre süreci İzmit İlçe Örgütü kongresi ile devam etti. Partinin İzmit İlçe Kongresi bugün Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede mevcut İlçe Başkanı Gökhan Darcan yeniden aday olmazken Cengiz Çakar ve Gökhan Ercan başkanlık için listelerini divana sundu. 397 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongre sonunda 16 kişilik yönetim kurulu üyesi seçilecek. Kongreye CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiler ve Muhip Kanko, İl Başkanı Bülent Sarı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Eski TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, delegeler katıldı. 

“AYNI STRATEJİYİ YAPMAK İSTEDİK”

Kongreye TBMM eski Başkan Vekili Haydar Akar’ın konuşmaları damga vurdu. 2019 yerel seçimlerinde başarılı olmadıklarını ifade eden Akar, “1 Hafta sonra partimizin 100’üncü kuruluş yılı. Bu parti, 70 yıldır seçim kaybetmesine rağmen küllerinden doğarak yeniden seçime giriyor Yılmak yok. Bu kez olacağına hepimiz çok inanmıştık. Yerel seçimi başarı olarak gördük tekrar aynısını yazmak istedik. Bu kez olacağına hepimiz çok inandık stratejimiz çok doğruydu. Bunu bir başarı olarak da hepimiz aldık bunu belediye başkanlığı seçimlerini 2019’da yapılan belediye başkanlığı seçimlerini hepimiz bir başarı olarak gördük. Ve bu başarı üzerine yeni hikayeleri aynı stratejiyle yapmak istedik. 

“BAŞARIYA KENDİMİZİ İNANDIRDIK”

Aslında baktığımız zaman o başarılı mıydı değil miydi? Şöyle biraz analiz yaptığımızda çok da fazla bir başarı göremiyoruz ama o kadar savaştık ki başarıya kendimizi inandırdık. Dedik ki mali açıdan yüzde 65’i nüfusun yapısı bakımından yüzde 50’sini aldık. Yerel seçimleri kazanmış gibi düşündük Türkiye genelinde. Ama 1400 tane belediyeden yaklaşık olarak söylüyorum 250 tanesini kazanabilmişiz sadece. Yani dörtte birine yakınını ancak kazanabilmişiz. 

“VATANDAŞ BİZE OY VERMİYOR”

Yetmiş yıldır bu insanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy vermiyor. Ve her yerde insanlara rüşvet verdik. Yani böyle bir şeyi telaffuz etmek biraz doğru değil. Basında var burada ama söyleyeceğim. Emekli ikramiyesini verdik, asgari ücreti verdik. Mali açıdan her şeyi söyledik. Projelerimizde çok şeyler anlattık ve gelmiş geçmiş Cumhuriyet Halk Partisi’nin en kapsamlı seçim programı dedik. Bu seçimde çok daha fazlasını söyledik. Ama vatandaş bize oy vermiyor. Vermediler. Niçin vermiyor? Bana göre temel üç tane problem var. En başa güven problemi var. İkincisi tarihsel algı var. Üçüncüsü de dinsel algılar. Her dönem bizi bir şeyle bir dönem komünist, bir dönem muhafazakar olduk. Son dönemde terörist hain dediler. Peki böyle miydi? Hayır değiliz aslında. Bunu vatandaşla biliyorsunuz da ama pazar da öyle bir pazar ve alıyor bu pazarda. 

“HANGİ YÖNTEM İLE SEÇECEĞİMİZ HALA BİLMİYORUZ”

Demek ki biz bu sosyolojinin nedeni çözmemiz gerekiyor. Artık bizim vatandaşa işte onun refah seviyesini arttıracak hizmeti projeler sunmaktan ziyade Cumhuriyet Halk Partisi’ni vatandaşa nasıl anlatacak? Bunun yöntemleri olmalı. Yüz yıllık partide altı ay sonra belediye başkanlığı seçimi var ve şu belediye başkanlığı hangi yöntemle belediye meclis üyelerinin hangi yöntemle belirleneceğini henüz bilmiyoruz. Yüz yıldır böyle olmuş. Milletvekili seçimi de böyle. Buna göre bir hazırlık yapabiliriz. Biz bekliyoruz, bekliyoruz, bekliyoruz. Bir çözüm buluyoruz gayet güzel bir yöntem. Ve adaylarımızı belirleyen her şey çok geç olmuş oluyor. Yine öncelik yapılabilir mi yapılabilir mi?” dedi.