Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akaryakıt fiyatlarında frenler tutmuyor! Bir zam daha yolda… Bu kez dizel araç sahipleri üzülecek! Tarih verildi

Yeni yıla girildiği günden bu yana fiyat değişiklikleri ile gündeme gelen akaryakıt ürünleri, haftanın ilk mesai gününde yeni bir gelişme ile dikkat çekti. Sektör kaynaklarından gelen bilgiye göre yetkililer motorinin litre fiyatına bir zam daha yansıtacak. İşte detaylar…

Yeni yıla girildiği günden

Her yıl olduğu gibi 2023 yılının ekim ayında da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan yeniden değerleme oranı, yeni yıla yüksek oranlı zamlar ile girilmesine yol açtı. Harçlara ve trafik cezalarına yansıyan artışların ardından ilgili orana bağlı olarak vergilerde de değişikliğe gidildi. Bu kapsamda hesaplanan ÖTV zammı, akaryakıt fiyatlarının değişmesine yol açtı.

Sene başında yeniden değerleme oranına bağlı olarak hesaplanan ÖTV zammı, akaryakıt fiyatlarına doğrudan zam olarak yansıdı. 2 TL’yi aşan artış neticesinde benzin ve motorin fiyatları rekor kırarken henüz güncel fiyatlar hazmedilememişken üst üste yeni artışlar yaşandı.

Benzin ve motorin fiyatlarına ve yanı sıra LPG fiyatlarına yansıyan zamların ardından fiyatların ne zaman düşüşe geçeceği merak konusu olurken tüketicileri kahreden yeni bir haber geldi. Edinilen bilgilere göre henüz zamlanmış olan motorin için yeni bir zam daha planlandı. Sektör kaynakları yeni zammın saatler sonra pompaya yansıyacağını bildirdi. Peki, motorinin litresine kaç TL zam gelecek? Motorin kaç TL olacak? İşte ayrıntılar…

ZAM 1 TL’Yİ AŞACAK

Sene başında 2 TL’nin üzerinde zamlanan motorin fiyatı, 20 Ocak tarihinde de 1 TL 15 kuruşluk artış ile duyurulmuştu. Ülke genelinde pompaya yansıyan zam oranının ardından yeni haberin indirim yönünde verileceği tahmin edilirken beklenen olmadı. Sürücüleri kahredecek haber, bu sabah saatlerinde verildi.

Sektör kaynakları tarafından verilen bilgiye göre motorinin litre fiyatı bu gece yarısı itibari ile değişecek. 1 TL 38 kuruşluk zammın ardından motorinin tarihte ilk kez 42 TL’yi aşacağı tahmin ediliyor.

29 OCAK 2024 GÜNCEL AKARYAKIT VE LP FİYATLARI

Şu an için geçerli olan güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul benzin- motorin: 38,25 TL- 40,16 TL
  • İzmir benzin- motorin: 39,22 TL- 41,17 TL
  • Ankara benzin- motorin: 39,01 TL- 40,97 TL