Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akaryakıt Zammı Son Dakika: Akaryakıt Fiyatları ÖTV Zammı Ne Zaman? Benzin Mazot Zam

Araç sahiplerine ehliyet yaktıran zam haberi geldi. Akaryakıt zammı son dakika açıklaması milyonlarca vatandaşı canından bezdirdi. Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt zammının müjdecisi oldu. Peki, akaryakıt fiyatları ÖTV zammı ne kadar? Benzine zam geldi mi? Akaryakıt ÖTV zammı ne zaman? İşte yanıtı..

Araç sahiplerine ehliyet yaktıran

Petrol fiyatları son 4 ayın dip fiyatlarını gördü. Benzin fiyatı ve motorin başta olmak üzere akaryakıt fiyatları Brent petrol ve dolar kurundan esen rüzgarla yön değiştirdi. ABD’den ve OPEC+’dan gelen son dakika gelişmesinin ardından ekim ayı sonunda başlayan düşüş trendini sürdürme eğiliminde. Merkez Bankasının para politikasını sıkı tutması ve FED faiz artırımları ardından Türkiye piyasası agresifleşti. Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik araç sahiplerine KDV ve ÖTV oranlarına yapılan zamla kendini gösterdi. 28 Kasım Salı benzin ve motorin fiyatlarında değişiklik gündem oldu. Kasım ayında önce 1 lira 64 kuruş indirim ardından motorine 1 lira 14 kuruş zam geldi. Sektör kaynakları akaryakıta ÖTV zammını beklemeye koyuldu. Bu noktada akaryakıt fiyatları ÖTV zammı, akaryakıt zam, Opet akaryakıt fiyatları, Shell akaryakıt fiyatları, brent petrol, akaryakıt indirim, benzine zam, mazot zam araştırmaları arttı. Peki, Akaryakıt ÖTV zammı ne zaman? İşte 28 Kasım güncel akaryakıt fiyatları..

AKARYAKIT FİYATLARI ÖTV ZAMMI NE ZAMAN?

Araç sahiplerini can evinden vuran akaryakıt ÖTV zammı gelişmeleri mercek altına alındı. Alkol ve sigarada olduğu gibi artık benzin ve motorinin ÖTV’sine de 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam geleceği söylendi. Yılın en önemli iki dönemi Ocak ve Temmuz aylarında benzin ve motorinden alınan vergi otomatik olarak artışa geçiyor. Buna göre yıl sonuna kadar ÖTV tutarı benzinde 7,526 TL, motorinde 7,055 TL ve otogazda 5,778 TL artıyor. Katma Değer Vergisi (KDV Yüzde 20) dahil edildiğinde pompa satış fiyatı da artışa geçiyor. Benzinin litre fiyatına 9,03 TL, motorine 8,47 TL ve otogaza 6,93 TL vergi zammı yola çıktı geliyor. Akaryakıt zammı son dakika açıklaması ardından milyonların merak ettiği akaryakıt vergi zammının yılbaşında geleceği konuşuluyor.

28 KASIM 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası’nda bir litre benzin fiyatı: 34,48 TL
İstanbul Anadolu Yakası’nda motorin litre fiyatı: 37,46 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 18,24 TL

İstanbul Avrupa Yakası’nda bir litre benzin fiyatı: 34,52 TL
İstanbul Avrupa Yakası’nda motorin litre fiyatı: 37,52 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 18,69 TL

Ankara benzin litre fiyatı: 35,14 TL
Ankara motorin litre fiyatı: 38,14 TL
Ankara LPG litre fiyatı: 18,66 TL

İzmir benzin litre fiyatı: 35,24 TL
İzmir motorin litre fiyatı: 38,28 TL
İzmir LPG litre fiyatı: 18,31 TL