Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akaryakıta indirim mi gelecek? Son dakika akaryakıt fiyatları!

Dünya genelinde enerji piyasalarında

Dünya genelinde enerji piyasalarında yaşanan gelişmeler, araç sahiplerini sevindirecek bir tablo ortaya koyuyor. Brent petrolün varil fiyatı, 74-75 dolar bandında seyrederek son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu durumun, akaryakıt fiyatlarına olumlu bir yansıma yapması bekleniyor.

Pazartesi günü 76,50 dolara kadar çıkan Brent petrol fiyatları, günü 76,03 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Ancak, bugün itibarıyla 75 dolar seviyelerinde seyrediyor. Aynı zamanda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71 dolar seviyelerinde bulunuyor. Küresel petrol talebindeki belirsizlikler nedeniyle son 5 ayın en düşük seviyelerinde seyreden petrol fiyatları, genel olarak düşüş eğiliminde bulunuyor.

Petrol fiyatlarındaki bu düşüşte, OPEC+ grubunun gönüllü üretim kesintilerine dair belirsizliklerin ve gelecek yılın ilk çeyreğinde beklenen arz fazlasını dengeleyip dengeleyemeyecekleri konusundaki endişelerin etkili olduğu belirtiliyor. OPEC+ ülkelerinin 30 Kasım’daki toplantısında, bazı üye ülkelerin mevcut üretim kesintilerine ek olarak günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisine gitme kararı, petrol fiyatlarını olumsuz etkilemişti.

Petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarında indirime yol açabilir. Akaryakıt fiyatları, döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarındaki değişimlere bağlı olarak belirlendiği için, petrol fiyatlarındaki bu düşüş, yakıt fiyatlarında da düşüş anlamına gelebilir. Ancak, petrol fiyatlarının gelecekteki seyri bu durumu belirleyecek önemli bir faktör olacak.