Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akıbeti belli oldu! Patlama sonrası buğdaylar ne olacak?

Derince TMO’da meydana gelen patlama sonrası limanda bulunan 6 bin 500 ton ekmeklik buğday karayolu ile başka bir alana taşınacak

Derince TMO’da meydana gelen

Kocaeli ve Türkiye hafta başında Derince’de bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Depolarında meydana gelen patlama ile sarsıldı. Patlama anında oluşan ses, şehrin büyük bölümünden duyulurken, gökyüzünü duman kapladı. Görüntülerde, patlamanın ilk anında bir alev çıktığı ve sonrasında siloların yoğun bir dumanla yıkıldığı görüldü. Patlama dev siloları parçalayıp, etrafa beton blokları fırlattı. 12 kişinin yaralandığı patlama sonrası 19 yaşındaki işçi Kerem Kalkan hayatını kaybetti. 

ACİL TAŞIMA İHALESİ

Patlama sonrası TMO tarafından yapılan açıklamada, “Patlama nedeniyle 13 silo kuyusu ve müştemilat yapılarında hasar meydana gelmiştir” ifadeleri kullanıldı. 13 kuyuda meydana gelen patlama sonrası silolarda bulunan mahsullerin durumu merak konusu oldu. Patlama sonrası harekete geçen TMO Kocaeli Başmüdürlüğü hububat taşıma ihalesi açtı. 

12 KİLOMETRE TAŞINACAK

TMO Kocaeli Başmüdürlüğü Derince Liman silosunda bulunan 6.500 ton ekmeklik buğdayın karayolu ile Rota Liman Depolarına taşınmasına karar verdi. Taşınma işlemi için Başmüdürlük taşıma ihalesi açtı. Pazarlık usulü yapılan ihale bugün sabah saatlerinde gerçekleşti. Toplam 6 bin 500 ton ekmeklik buğday karayolu ile Yarımca Rota Limanı’na taşınacak. Tmo silolarına 12 kilometre uzaklıkta bulunan Rota Limanı Yılport Liman İşletmelerine ait özel bir liman.  6 bin 500 ton buğday günlük 300 ton şeklinde taşınacak. 

“15 TON ÜRÜN DÖKÜLDÜ”

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal patlama sonrası yaptığı açıklamada Limada bulunan 60 siloda toplam 75 bin ton mahsul olduğunu açıklamıştı. Güldal aynı zamanda patlamada 10 ila 15 ton arasında ürünün döküldüğünü ifade etmişti.