Akılalmaz olay, üç ay işkence ettiler!

Antalya’da işverenden maaşını isteyen 22 yaşındaki Vedat Kurt isimli genç, işveren tarafından 3 ay boyunca işkenceye maruz kaldı

Akılalmaz olay, üç ay işkence ettiler!

Antalya’da Antepli Ahmet Usta adlı bir otomobil bakım atölyesinde çalışan 22 yaşındaki Vedat Kurt, maaşının verilmediği bir dönem boyunca işletme ortakları tarafından işkenceye maruz bırakıldı. Gazeteci Mehmet Yetim, bu trajik olayı sosyal medyada paylaştı. Kurt, 4 yıl önce Antalya’da çalışmaya başladığında, işletmede 2 yıl boyunca maaşı verilmedi. İşletme ortakları A.T, O.T, S.T. ve A.A., çeşitli yöntemlerle Kurt’a işkence uyguladı. 3 gün boyunca aç ve susuz bırakılan Kurt, elektrik şoku ve sopalarla darp edildi. Dişleri kerpetenle çekildi ve işverenler tarafından 3 ay boyunca bir odada rehin tutuldu. Kurt, kaçtıktan sonra karakola giderek bu dört kişiden şikayetçi oldu.

“HALKIN IÇINDE DOLAŞIYORLAR”

Ancak işkenceciler hala serbest dolaşıyor. Mehmet Yetim’in paylaştığı görüntüler, işletme ortaklarının HTS telefon kayıtlarında ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi raporunda tespit edildiğini gösteriyor. Vedat Kurt, “Bu kadar delil ve görüntüye rağmen, işkence yapanlar halkın içinde rahatça dolaşıyorlar. Şikayetçi olmaya devam edeceğim. Ne yazık ki bu kişiler hakkında henüz bir işlem yapılmadı” diyor.

“TACİZ DEVAM EDİYOR”

Kurt, gelecek ay yapılacak bir başka duruşmada adalet arayışını sürdürecek. Ancak işkenceciler hala kendisini taciz ediyor ve tehdit ediyor. Kurt, “Benim gibi bir vatandaşın hakkını kim savunacak? Adalet sistemine nasıl güvenebilirim?” şeklinde tepkisini dile getiriyor.

Kaynak: BirGün Gazetesi