Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akşener; “Akrabalık bağı ile adaylığın alakası yok”

Zafer Partisi GİK üyesi Hasan Basri Akşener, Nermin Tol’un Büyükşehir Belediyesi adaylığı ile ilgili konuştu.

Zafer Partisi GİK üyesi

Zafer Partisi Kurucularından GİK üyesi Hasan Basri Akşener, partisinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Adayının belirlenmesi sonrası kendisine yöneltilen eleştirilere sert bir şekilde cevap verdi. Zafer Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nermin Tol’un kuzeni olduğunu ifade eden Akşener, Tol’un tecrübeli bir belediyeci olduğunu ifade etti.

“GENÇLERİN VE KADINLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN”

Hakkında çıkan haberlere “Yeter Artık” diye isyan eden Akşener, “Ben Zafer Partisi’nin yükselmesi için özellikle kadın ve gençlere alan açmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla ben kendim aday olmadım, fakat bir çok tanınırlığı yüksek isme adaylık teklif ettim, bunlardan biri de Kuzenim Nermin Tol idi.

“ÖZ TEYZEMİN KIZIDIR”

Nermin Tol tanınırlığı yüksek, hem yetenekli hem de 15 yıl belediye başkan danışmanı olarak tecrübesi yüksek biri, benim akrabalık bağı ile adaylığı hak etmesinin ilgisi bile yok. Yalanlara açıklık getireyim. Birincisi AKP’li olmadı, parti ile organik bir bağı yoktur, sadece eski Kocaeli belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na profesyonel olarak danışmanlık yaptı. İkincisi ise; Meral Akşener Hanım’ın değil, asıl benim akrabamdır, öz teyzemin kızıdır, bizim akrabalığımız öyle mesafeli de değil, çocukluğumuz ve gençliğimiz birlikte geçti.

“SERT KONUŞACAĞIM”

Gene de ben Ümit hocama Nermin hamının adaylığı uygun mu diye sordum, sağ olsun anında ‘hayırlı olsun’ dedi. Bundan sonra özelikle Kocaeli basını yalan dolan haber yazarsa, çok daha sert konuşacağımı da bilmenizi isterim” dedi.