Aksığın Köyü’nde su sıkıntısı! Su boruları patlatıldı, köylüler susuz kalıyor iddiası

Başiskele Aksığın Köyü sakinleri susuzluktan şikayetçi. Gazetemize ulaşan vatandaşlar, “Köylülerden bir tanesi su borularını patlatıp kendine vana bağladı. Bu sahış 3-4 saat diğer köylülere su geçişine izin veriyor” dedi.

Aksığın Köyü’nde su sıkıntısı! Su boruları patlatıldı, köylüler susuz kalıyor iddiası

Başiskele’de bulunan Aksığın Köyü sakinlerinden şikayet var. Aksığınlılar su sıkıntısı çektiklerini belirterek bir köylünün su borularını patlatıp kendine vana bağlattığını iddia etti. Bu şahsın diğer köylülere sadece 3-4 saat su geçisine izin verdiğini iddia etti.

“İSU’YU ARADIK”

İSU’yu aradıklarını dile getiren köy sakinleri, “Görevliler gelince vanayı açtıkları için bir sorun yok gibi görünüyor. Görevliler gidince vana kapatılıyor” dedi. Gazetemiz WhatsApp hattına ulaşan Aksığınlılar şikayetini şu sözlerle dile getird:

“SU BORULARINI PATLATTI”

“Aksığın Köyü, Karapınar Mahallesi, Başiskele, Yuvacık’ta oturuyoruz. İSU köye su bağladı. Köylülerden bir tanesi su borularını patlatıp kendine vana bağladı. Bu köylü şahıs üç dört saat diğer köylülere su geçişine izin veriyor. Tüm köylülerden bu konuda şikayet var. İSU’yu arıyoruz.

“ACİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Görevliler gelince vanayı açtıkları için bir sorun yok gibi görünüyor. Görevliler gidince vana kapatılıyor. Kaymakamlığa, CİMER’e, valiliğe her yere yazdık. Depo alın diyorlar. Aldık depoyu ancak yine de sorunumuz devam ediyor. Yetkililerden bu sorunun acil çözümünü talep ediyoruz.”

Kaynak: Cansu Albayrak Kızılkaya