Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alaaddin Sarı: Tekliflerde samimiyet göremiyoruz

Lastik İş Sendikası ve Goodyear işvereni arasında devam eden TİS görüşmelerinde üretimde 31 destek bölümünde 27 maddede anlaşma sağlandı.

Lastik İş Sendikası ve

Lastik İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçiler için başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Pirelli, Prometeon ve Brisa’dan ayrı olarak masaya oturan Goodyear firmasının dördüncü görüşmesi bugün sendikanın Kocaeli Başiskele ilçesinde bulunan otelinde yapıldı. Bin 500 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde toplam 31 maddede anlaşmaya varılmış oldu.

“HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMİYORUZ”

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Bugün güzel bir görüşme yaptık. Baktığımızda bugün yaptığımız görüşmeler ile üretimde toplam 31 destekte 27 madde geçmiş oldu. Bugün üretimde 4 destekte ise 2 madde geçti bugün. Sosyal haklarda yüzde 75 ücretlerde ise yüzde 50 zam teklif edildi. Bu zamları hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ifade ettik” dedi.

“SAMİMİYETİ TEKLİFTE GÖREMİYORUZ”

Sözlerine devam eden Sarı, “Ekonominin durağan olmadığı süreçte bu zamlar bizim kafamızdaki bitirme oranlarının altında olduğunu ifade ettik. Önümüzdeki hafta Perşembe günü tekrar görüşeceğiz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Sektörel ve endüstriyel olarak baktığımızda endüstrinin adımlarının uygun olduğunu samimi olduklarını görüyorum ama Bu samimiyetleri teklifle ile kıyasladığımızda bu sefer net olarak göremiyoruz” şeklinde konuştu.

“ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Toplu sözleşmeyi masada bitirme iradesi ile masaya oturduklarını ifade eden Sarı, “Umut ediyorum ki süreç toplu sözleşmenin bir an önce orta yolu bulması ile son bulması. Biz bir taslak verdik. Biz onların tasladığını kabul etmedik onlar da bizimkini etmedi. Lastiklerin sözleşme süreci zor bir süreçtir. Zor bir süreçten geçiyoruz. Dinamik bir süreçte hem sektör hem de biz dikkatli adım atmaya çalışıyoruz. Önemli olan çalışan arkadaşlarımızın satın alma gücünü yükseltmek” dedi.