ALES SINAV TARİHLERİ 2024: ALES Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? ALES Yanlış Doğruyu Götürüyor Mu?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) araştırmaları yapan adaylar sınav süresine odaklandı. 21 Nisan Pazar günü yapılacak olan ALES saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor merak edildi. İşte ALES detayları..

ALES SINAV TARİHLERİ 2024: ALES Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? ALES Yanlış Doğruyu Götürüyor Mu?

ALES sınav tarihleri belli oldu. Çok sayıda adayın gündeminde ilk sırada yer alan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) araştırmaları yoğunlaştı. 21 Nisan Pazar günü binlerce adayın ter dökeceği ALES kaç dakika araştırıldı. Yüksek öğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci olarak başvurmak isteyen adayların katılacağı sınav öncesi sorgulama başladı. Peki, ALES saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? ALES yanlış doğruyu götürüyor mu? İşte detaylar..

ALES SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

Akademik kariyer hedefi olan binlerce lisans mezunu öğrenci ALES sınavı ne zaman 2024 sorguladı. Sözel ve sayısal sorulardan oluşan 100 soruluk testte ter dökecek olan ALES sınavı adayları için heyecanlı bekleyiş başladı. Yaz ve güz olmak üzere yılda 2 kez yapılan ALES sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimine göre 21 Nisan Pazar günü yapılacak. ALES sınavında adaylara 150 dakika süre verilecek. ALES sınavı saat 10.15'te başlayacak ve 12:45'te sona erecek.

ALES YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Sınav 50 Sözel ve 50 Sayısal sorudan oluşan ALES sınavında 150 dakikalık süre veriliyor. ALES geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarıldı. ALES puan hesaplama yaparken katsayılar dikkate alınıyor. ALES yanlış doğruyu götürüyor mu sorusunun yanıtı evet götürüyor. Bu nedenle işaretleme yaparken 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğünü unutmayınız.