Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ali Babacan Kocaeli’de hem iktidara hem muhalefete yüklendi! “Hayırdır Sayın Erdoğan?”

Partisinin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, aday tanıtımı sonrası yaptığı konuşmada hem iktidara hem muhalefete yüklendi.

Partisinin Kocaeli Büyükşehir Belediye

Seçimlere kendi adayı ile girme kararı alan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Partinin Genel Başkanı Ali Babacan tarafından açıklandı. Babacan düzenlediği basın toplantısında aday olarak Avukat İsmail Ensar Baturman’ı duyurdu.

“EKONOMİST OLUP EKONOMİ İLE İLGİLİ KONUŞMUYOR”

Kürsüye çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kocaeli’ye her geldiğinde enerji aldığını ifade etti. Teşkilatlara teşekkür eden Babacan, “Bugün ekonomi takviminde önemli bir gün. Her ay merkez bankası toplanır ve karar açıklanIR. Bugün merkez bankasının politika faiz açıklama günü. 8 aydır faiz konusunda bu ülkede konuşmayan kimse kalmadı 1 kişi hariç. Her konuda konuşan, en az okunan gazetelerin köşe yazarları ile uğraşan, ilçe gençlik kolları başkanının kararlarını bile veren biri. Uzmanlık alanı ekonomi. Ülkenin başında ekonomist olup da nasıl ekonomi ile ilgili konuşma.

“HAYIRDIR SAYIN ERDOĞAN?”

‘Nas’ demiyor muydu? Faiz inecek demiyor muydu? Hayırdır Sayın Erdoğan. İktidardan mı indiniz. Merkez bankasının kendi talimatlarınız ile yönetildiğini millet bilmiyor mu? Şuan dahi bir kararname ile tüm merkez bankası yönetimi görevden alamaz mısınız? 2018’den bu yana tek imza ile tek yetki kendisinde. Seçimlerden bu yana 8 kez faiz arttırmak doğru mu? Her konuda konuşuyor, bu konuda susuyor. BUGÜN açıklanacak karar ile ilgilin görüşü ne. Koskoca ülke Erdoğan’ın kararlı ile açlık tokluk yaşarken kaçılmaz. Sustukça soracak, kaçtıkça peşinden gideceğiz.

“KİMSE İTİBAR EDEMEZ”

Merkez Bankasının bağımsızlığı için vakti ile kendini siper etmiş bir arkadaşınızım. Merkez Bankası Başkanımın arkasındaydım. At bunu demelerine rağmen olmaz, yapamayız dedim. Bağımsız çalışan merkez bankasını seni indirdim aşağı diyemezsiniz. Bir karar ile görevden alınacak başkanın sözüne kimse itibar etmez. Son gelen hanımın bir gece ansızın ayrılmayacağının garantisi yok demiştim. Türkiye’de yakın tarihimiz açık. Ne zaman merkez bankası bağımsız çalıştı o zaman tek haneye düştü. Ne zaman Erdoğan kendine bağladı o gün bu gündür enflasyon azdı.

“HESAPLAŞMAYACAK MISINIZ?”

Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Sokaklar açlık içinde. İnsanlar kuruş kuruş hesaplarını yaparak günlerini geçiriyor. Daha yeni OECD açıkladı. Her Okula giden 5 çocuktan 1 haftada bir gün yemek yemiyor diyor. Ne zaman sokağa çıksan emekliler geçinemediklerini söylüyor. 10 bin liraya kira yok. Ev sahibi ile kiracıları birbirlerine düşürdüler. Bu hükümet bu ülkenin yarısını diğer yarısı ile kavgalı hale geldi. Sayın Erdoğan vatandaşları düşünüyorsanız çıkın açıklayın. Bizi de aydınlatın. Faiz sebep enflasyon sonuç tezinizden vaz mı geçtiniz? Tezinin hatalı ise 7 yıldır dayattığınız bu tablo ile hesaplaşmayacak mısınız? Benim ısrarım yüzümden bu ülke fakirleşti demeyecek misiniz? Her konuda konuşuyor, bu konuda susuyor. Bu milleti fakirleştirdim diyemiyor. Sıkıştırmaya devam edeceğiz. Ben açıklayayım Erdoğan sebep yüksek faiz sonuç, yüksek enflasyon sonuç.

“KOCAELİ İÇİN BURADAYIZ”

Büyük kayıler verdiğimiz Kocaeli depreminin üzerinden 25 yıl geçti. Unutmayacağız unutturmayacağız dediler unuttular. Tatbikatlar gösterişte kaldı. Maalesef ders çıkarılmadı. Zihniyet değişmedi. Depremin olduğu saatte binlerce insan. Sahipsiz memleket diye haykırmıştı. Bu yıl Adıyaman’daydım. Vatandaşlar ile dertleştik. Sahipsiz memleket. Erzincan’da altın aranıyor işçiler sahipsiz kalıyor. İşçiler denize açılıyor denizlerimiz sahipsiz kalıyor. Eşe dosta ruhsatsız binalar, denetlenmeyen yapılar her şehirde ortada. Biz bunun için buradayız. Kocaeli için buradayız.

“MUHALEFETE YÜKLENDİ”

Bazı muhalefet partilerinin sözcülerini duyarken hicap duyuyorum Al birini vur ötekine. Henüz iktidar veya ortağı değiller. Şimdiden başladılar kavgaya dövüşe. Sözüm ona bu iktidarın alternatifi olacaklar. İfade özgürlüğünü savunuyorlar ama sadece kendileri için. Hak hukuk diyorlar ama sadece kendileri için. Matematikleri belli. Belediyecilik eşittir komisyon ile plazaların dikileceği boş arsalar. Eşittir, partililere verilecek ihaleler ve işe alınacak partililer. Belediyecilik eşittir bu işten para kazanacak meclis üyeleri. İstanbul’da 1 kişi aday olmuyor Ankara’dan sesler geliyor. Benim adayım aday gösterilmedi diye 40 yıllık partilerini terk ediyorlar. Sorunlardan bahsedenler yok.

“PIRIL PIRIL ADAYLAR”

Bu seçim aynı zamanda bir güven oylaması. Bu seçimden çıkacak netice hükümete bir şeyler söyleyecek. Şimdi iktidar sandıktan mesaj alacak. Bu seçimler bir ihtarda bulunmak için önemli bir fırsat. Bu seçim İktidar bise Sarı Kart gösterme seçimidir. Hep birlikte bu sarı Kartı göstereceğiz. Kritik günlerden geçiyoruz. Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımız ile seçime gidiyoruz. 1-2 ilde yerelden gelen talep ile işbirliği düzenlememiz oldu. Teşkilattan gelen talep üzerine. 81 ilin 81’inde de kendi adaylarımız var. Milletimizin önüne pırıl pırıl tertemiz adaylar ile çıktı. Genel merkezimizden ya da teşkilatlarımızın içinden çıkar adaylar.

“MEVCUT BAŞKAN MI İYİ YÖNETİR İSMAİL Mİ?”

DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaeli’nin büyükşehir belediyesi adayı İsmail Ensar Baturman’ı kürsüye davet ederek, “Ensar Baturman, kendisi genç bir avukat arkadaşımız. Kocaeli’yi kazanacağız. Sizlerle beraber hizmet edeceğiz. Mevcut belediye başkan adayına bakın bir de diğer adaylara bakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesini Ensar mı iyi yönetir yoksa diğerleri mi?Koskoca Büyükşehir Belediyesinde bir sürü pozisyon var. En uygun kimse onu getirecek. DEVA’lı mı değil mi diye bakmayacak” şeklinde konuştu.