Ali Coşkun kimdir? Ali Coşkun İYİ Parti adayı mı, nereden aday?

Yaklaşan yerel seçimlerde İyi Parti'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak Alevi kökenli iş adamı ve politikacı Ali Coşkun'u göstermesi büyük ilgi uyandırdı. Özellikle İyi Parti Lideri Meral Akşener'in, CHP'nin Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ne karşı Ali Coşkun'u tercih etmesi siyasi kulislerde geniş yankı buldu. Peki, Ali Coşkun kimdir? İşte Ali Coşkun hakkında bilmeniz gerekenler:

Ali Coşkun'un Hayatı ve Kariyeri

1939 yılında Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başpınar Köyü'nde doğan Ali Coşkun, Ankara'ya taşındıktan sonra eğitim hayatını burada sürdürdü. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Coşkun, İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi'nde de yüksek lisansını tamamladı.

Kayseri Pamuklu Sanayi'de başladığı iş hayatında, birçok büyük firmada kurucu ve üst düzey yönetici olarak görev aldı. Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş., Kaleporselen Elektroteknik San.A.Ş. gibi firmaların yanı sıra, Coşkun Mühendislik Müşavirlik A.Ş. ve AC Coşkun Yatırım A.Ş. gibi kendi adını taşıyan şirketlerde de bulundu.

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı, TOBB Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İslam Ülkeleri Odalar Birliği başkan vekilliği gibi önemli görevlerde bulunan Ali Coşkun, aynı zamanda Anavatan Partisi ve Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak parlamentoya girdi. AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Coşkun, bu partiden de İstanbul milletvekili seçilerek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevini üstlendi.

Yazarlık Yönü

Ali Coşkun’un, dergi ve gazetelerde yayımlanmış yazılarının yanı sıra "Türkiye'nin Enerji Sorunları ve Çözüm Yolları" ve "Ekonomik Kavramlar ve Göstergeler" adında iki kitabı bulunmaktadır. Aynı zamanda Ulusal Enerji Forumu'nun 2008 yılında kendisine layık gördüğü Sürdürülebilir Yaşam Ödülü'nün sahibidir.

Aile Hayatı

Ali Coşkun evli olup, iki çocuk babasıdır.

İyi Parti'nin Ali Coşkun'u aday göstermesi, Ataşehir'deki seçim yarışını oldukça kızıştıracağa benziyor. Coşkun'un deneyimli siyasi ve iş hayatı, yerel seçimlerde İyi Parti için büyük bir avantaj olabilir.