Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ali Korkmaz veda etti!

Kocaeli Kent Konseyi Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Ali Korkmaz yaptığı konuşma ile 3 buçuk yıldır yaptığı başkanlık görevine veda etti


Kocaeli Kent Konseyi Olağan

Kocaeli Kent Konseyi 12. Olağan kongresi bugün Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Toplantı Salonunda yapıldı. Kent Konseyinin 3 buçuk yıldır başkanlığını yapan Ali Korkmaz’ın yeniden aday olmadığı kongrede Kadir Çetin tek aday oldu. Tek listeli kongreye Sivil Toplum Örgütlerinden katılım da bir hayli yoğun oldu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞİ HEDEFLEDİK”

Toplantının ilk konuşmasını görevi devreden başkan Ali Korkmaz gerçekleştirdi. Korkmaz konuşmasında, “Kentimiz çok fazla göç alan yaklaşık 3 bin 500 STK VE Hemşeri derneğini barındıran zengin bir kentti. Küçük bir Türkiye benzetmesine sebep olmuştur. Kentimiz 3 bin yıllık kültürel birikime sahip bir kenttir. 2 dönemdir yaptığımız çalışmalarda amacımız kent kültürünü ortaya çıkarmaktır. Göreve başladığımız andan itibaren Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapıcı yönlendirmeleri ile çalışmaya devam ettik. YEDEP projesi bu dönemde başladı. Kaz Bayramı ile kültürel mirasımızı günümüz kültürü ile buluşturduk. Kentine sahip çıkma, çözüme katılım ilkesi çerçevesinde kentleri sürdürülebilir geleceği hedefledik.

KORKMAZ VEDA ETTİ

Kocaeli Kent Konseyi halkın kente ilgili sorunlarına yönelik farkındalığın artmasına, yerel demokrasinin gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir kurumdur. Kent konseyleri Türkiye’nin sıkıntısı bürokratik oligarşiye yenilmesidir. Siyasetin arka bahçesi olmadan, siyaset üstü bir yaklaşım ile akil insanların olduğu bir kent konseyi her zaman fayda sağlayacaktır. Demokratik yaklaşımı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a bir kez daha teşekkür ederiz” ifadelerini kullanarak çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Kadir Çetin’i de tebrik eden Korkmaz daha sonra görevi devretti. Konuşma sonrası Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, Ali Korkmaz’a çiçek takdim etti.

 DİVAN SADIK UYSAL’DA

Kent Konseyi Kongresinin divan başkanlığını Metin Şentürk üstlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal yaptığı kısa konuşmada Başkan Tahir Büyükakın’ın selamını ileterek, çalışmalarından ötürü Ali Korkmaz’a teşekkür etti.