Ali Yıldız, Türk Ocağı'na başkan oluyor

Kocaeli'nin tanınan ve sevilen isimlerinden olan, Kocaeli Ülkü Ocakları'nın eski başkanlarından Ali Yıldız, önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak olan Türk Ocağı kongresinde başkanlığa aday olacağını açıkladı. Yıldız'ın tek liste ile yapılması beklenen genel kurulda, Türk Ocağı İl Başkanı olması bekleniyor.

Ali Yıldız, Türk Ocağı'na başkan oluyor

Kocaeli'de geniş bir kesim tarafından tanınan, 22 yaşında Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanlığı görevine gelmiş ve 6 yıl boyunca başarı ile sürdürmüş olan Ali Yıldız, Türk Ocağı İl Başkanlığına aday oldu.

ARAMA KURTARMA EKİBİ

Yakın dostları ve büyükleri ile istişare ederek, almış olduğu adaylık kararı sonrası, gazetemizi ziyaret eden Yıldız, göreve gelmesi ile birlikte, hayata geçirmek istediği çok sayıda projesi olduğunu ifade etti. “Aslında hayata geçirmek istediğim ilk proje Ocak bünyesinde Arama Kurtarma Ekibi kurmak. Ülkemizde bir çok nokta deprem bölgesi, bizde Kocaeli gibi depremi yaşamış bir kentte yaşıyoruz. Deprem bölgesindeyiz. Depreme karşı hazırlıklı olmalıyız. İlimizin arama kurtarma ekiplerine ihtiyacı var. Yine çocuk ve gençlerimize yönelik projelerimiz var. Türk Ocağı bünyesinde bir İzci Kulübü kurmayı hedefliyorum. Bunda amaç doğayı koruyarak, çevreye katkı sunmak.Bir diğer projemiz ise bir danışma kurulu oluşturmak”

MİLLİYETÇİLERİN POTANSİYELİ VAR

Kendisi ile birlikte, yönetimde yer alacak isimlerle, bir çok projeyi yakın zamanda hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yıldız, “Ailelerin rahatça gelebileceği, bir Türk Ocağı inşa edeceğiz. Kentimizde milliyetçilerin ciddi bir potansiyeli bulunuyor. Çeşitli siyasi partilerde ve Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif çok sayıda milliyetçi dostumuz var. Türk ocakları siyaset üstü bir kurum olmakla beraber, kökleri çok eski yıllara dayanıyor. Bu ocak kurucu ocaktır. Kurulmuş ilk ocaktır. Türk millyetçiliği motiflerini unutmayan, ne mutlu türkümü benimseyen insanların yer aldığı bir ocaktır”

İSTİŞARE ETTİK

Görev alma konusunda kararı çok dar bir zamanda aldığını ifade eden Yıldız, “Aday olduğumu anlatmak, genel kurulumuza davet etmek amacıyla kurum ve kuruluşları, büyüklerimizi dolaşıyorum. Eski başkan ve büyüklerimizin bir kısmı ile istişare ettik. Halada etmeye devam ediyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Herkesi Cumartesi Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılacak kongremize bekliyoruz”

ALİ YILDIZ KİMDİR?

1975 Trabzon doğumlu olan Yıldız, ilk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. Kocaeli Üniversitesi elektrik mühendisliği bölümünü bitiren Ali yıldız İZAYDAŞ Fabrikasında bakım onarım mühendisi olarak görev yapıyor. Cumartesi günü yapılacak olan kongrede 208 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 10 asil 10 yedek yönetim kurulu ve 3 asil, 3 yedek denetleme kurulu seçilecek.