Alikahya’dan gittiler Ordu’da isyan ettiler!

İzmit Alikahya’da ikamet eden Ordulu vatandaşlar, Ordu Gölköy Karahasan mahallesinden seslendi. Ordulular, belediyenin siyasi nedenler sebebiyle mahallelerine hizmet getirmediğini iddia etti.

Alikahya’dan gittiler Ordu’da isyan ettiler!

60 yıl önce Ordu Gölköy Karahasan Mahallesi’nden İzmit Alikahya’ya yerleşen Ordulu vatandaşlar her fındık sezonu memleketlerine gidiyor. Ancak belediyenin kendi mahallelerine hizmet etmediğini ifade eden Ordulular duruma isyan etti.

SÜREKLİ SU KESİLİYOR

Kendi imkanlarıyla dağlardan su hattı çekerek evlerine şebeke suyu bağladıklarını ifade eden vatandaşlar ne Gölköy belediyesinin ne de Ordu Büyükşehir belediyesinin sürekli olarak kesilen suyun önlemini almadıklarını ifade etti. Karahasanlılar Dernek Başkanı Mehmet Yurt, bölge mahalleleri adına açıklama yaptı.

“ÖLÜMLÜ KAZALAR OLUYOR”

İşte o açıklama: “30 Ağustos zafer bayramının üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen köy yollarının 100 yıl öncesinden bir farkı yok. Hem ulaşım anlamında hem de bir tarımcı olarak mahsullerimizi araçlarımızla taşıyoruz. Ancak yolların çamur ve toprak olmasından dolayı sürekli ölümlü ve yaralanmalı kazalar oluyor.”

SİYASİ OLARAK MI BAKILIYOR?

Bağlı oldukları Gölköy Belediye başkanı ile defalarca görüştüklerini söyleyen vatandaşlar sorunlarının çözülmediğini söyledi. Belediyenin mahalleye oy alamadığı mahalle olarak baktığını bu yüzden hizmet etmediğini iddia eden mahalleliler sorunu İçişleri Bakanlığı’na kadar taşıyacaklarını söyledi.

Kaynak: Senem Çalışkan