Alikahyalılar Kocaeli Büyükşehir'e isyan etti: Yahudiliğe devam ederlerse, Hamas olacağız

Alikahya sakinleri kapasitesi dolan İZAYDAŞ Çöp Depolama alanının sınırlarını aştığını ifade ederek Tahir Büyükakın’dan sözünü tutmasını istediler. Artık sabırlarının kalmadığını ifade eden Muhtar Selçuk Marul, “Bunlar bize Yahudi yerleşimciler gibi davranıyor. Böyle devam ederlerse biz de bu saatten sonra Hamas gibi davranmak mecburiyetinde kalacağız” dedi.

İzmit Atatürk Mahallesi, Merkez Mahallesi ve Fatih Mahallesini kapsayan Alikahya Bölgesinde kurulu olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait İZAYDAŞ çöp yakma tesisi ve çöp depolama alanından yayılan koku nedeni ile bölge halkı uzun süredir şikayetçi. Yerleşim yerinin yaklaşık 500 metre yakınında olan çöp depolama alanı kapasitesi dolmasına rağmen kullanılmaya devam ediliyor. İZAYDAŞ için ayrılan dolması ile sonrası çöp dağı ayrılan bölgenin dışına taştı.

Alikahyalılar Kocaeli Büyükşehir'e isyan etti: Yahudiliğe devam ederlerse, Hamas olacağız - Resim : 1

ÇÖP DAĞINA GİTTİLER

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri bugün öğle saatlerinde çöp depolama alanına giderek sorunlarının çözülmesini talep etti. İzmit Belediye Meclis Üyesi Celal Hülür, Atatürk Mahallesi Muhtarı Selçuk Marul, Fatih Mahallesi Muhtarı Yunus Arıcan, Karadeniz Mahallesi Muhtarı Ahmet Şar, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sevgi Koyun, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Zuhal Tırka, Yuvam Akarca Toplu Konut Yapı Başkanı Murat Özel, Karahasanlılar Dernek Başkanı Mehmet Yurt, Aydoğanlar Dernek Başkanı İlhami Işık, Kavanium Sitesi Üst Yönetim Başkanı Vedat Demirtaş bölgeye giderek açıklama yaptı.

Alikahyalılar Kocaeli Büyükşehir'e isyan etti: Yahudiliğe devam ederlerse, Hamas olacağız - Resim : 2

KAYA İLE YOLU KAPATTILAR

Çöp depolama alanının taştığı alana gidilen yol İZAYDAŞ tarafından dev bir kaya ile kapatıldı. Alana girdiği esnada yolun kapatıldığını gören Atatürk Mahallesi Muhtarı Selçuk Marul, özel mülkte bulunan İZAYDAŞ çalışanlarına tepki gösterdi. Dün çöplerin bulunduğu alanın bugün basın açıklaması yapılacağı için gece saatlerinde temizlendiğini ifade eden Muhtar Marul, İZAYDAŞ yöneticilerine tepki gösterdi.

Alikahyalılar Kocaeli Büyükşehir'e isyan etti: Yahudiliğe devam ederlerse, Hamas olacağız - Resim : 3

“BİR GECEDE DAĞI SAKLAMIŞLAR”

Dün gece saatlerinde çöp dağının üstünün kapatıldığını ifade eden Atatürk Mahallesi Muhtarı Selçuk Marul, “Burası İZAYDAŞ'ın tel örgüsü sınırlarının hemen dibi. Daha dün burası çöplüktü. Kendileri tel örgünün dışına çıkıp buraya yaymışlar. Burayı dün gece sizlerin geleceğini duydukları toplamışlar. Nasıl yaptılarsa, nasıl becerdilerse temizlemişler. Yalvarıyoruz bir gecede şu dağın üstünü saklamışlar. Resmen dağı saklamışlar bir gecede. Çöp kokusundan durulmuyor. Bugün görüyorsunuz, makineleri burada. Buraların üstüne kapatmışlar. Dışarıdaki kimyasal atık olan yerlerin üzerini kapatmışlar. Her tarafı pırıl pırıl yapmışlar. Bir gecede. Madem yapılabiliyordu, bugünü niye beklediniz? Bir yıldır, iki yıldır yalvarıyor. Anamız, babamız, karımız, çoluğumuz, çocuğumuz hepsine zulüm ediyorlar bize. Yolumuzu kapatmışlar sanki bir gecede gökten inmiş gibi. Biraz Allah'tan korksunlar ya. Biraz Ellerini vicdanlarına koysunlar. Bir gecede dağı saklamışlar” ifadelerini kullandı.

Alikahyalılar Kocaeli Büyükşehir'e isyan etti: Yahudiliğe devam ederlerse, Hamas olacağız - Resim : 4

“TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK YAPAY DAĞI”

Çöp dağının önünde bölge halkı adına açıklama yapan Muhtar Selçuk Marul, “Burası döküm sahasının dışı. Tel örgüsü orada, sınırı orada. Kendilerine daha önce binlerce kez yüzlerce kez yalvardık. Bu burada çöp dağını dikmeyin tepemize. Evimize beş yüz metre. Çoluğumuz çocuğumuz, yaşlımız, hastamız, gencimiz dayanamıyor. Sokakta durulmuyor. Cam çerçeve açılmıyor. Yalvardık, yapın. Yardımcı olun, üzerini kapatın dedik. Hiçbir şekilde bu zamana kadar hiçbir müdahalede bulunmadılar. Türkiye'nin en yüksek yapay dağını oluşturdukları yer burası. Dün gece buranın üzeri açıktı. Bir dağın üzerini kapatmışlar, resmen dağı saklamışlar.

Alikahyalılar Kocaeli Büyükşehir'e isyan etti: Yahudiliğe devam ederlerse, Hamas olacağız - Resim : 5

“YAHUDİLİĞE DEVAM EDERSE BİZ DE HAMAS OLACAĞIZ”

Yağmur yağdığı zaman bu çöplerden gelen sular, yeraltı sularına karışmayacağını iddia ediyorlar. Şuradan akan suyun buraya karışmama ya da aşağıdaki çimenlik alanlara, tarım arazilerine gelmeme ihtimal var mı? Durmadan da dolduruyorlar ama üzerini önlem almıyorlar. Vatandaşa edebildikleri kadar eziyet ediyorlar. Ne yaparsak yapalım bize yardımcı olmadılar. Gördüğünüz gibi buralarda darma duman etmişler. Çöpleri de buralara yaymışlar yok. Bunu biz yaymadık. Yirmi yıllık açık olan caddeye on tonluk taş koymuş bir gecede. Burası sokak köpeği üretim çiftliği. Sokak köpeklerine bakın. Yüzlerce burada köpek var. Halimiz çok kötü. perişan bir vaziyette. Yani bir an önce derman bulunmasını istiyor. Yani bunlar bize Yahudi yerleşimciler gibi davranıyor. Devam ederse biz de bu saatten sonra Hamas gibi davranmak mecburiyetinde kalacağız. Eğer bunlar Yahudiliğine devam ederse biz de Hamas olmaya başlayacağız zaten” dedi.

Alikahyalılar Kocaeli Büyükşehir'e isyan etti: Yahudiliğe devam ederlerse, Hamas olacağız - Resim : 6

“MUHATAP TAHİR BAŞKAN”

Açıklama yapıldığı sırada İZAYDAŞ Genel Müdürlük Özel Kalemi Recep Kartal ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Özkan Aytaç açıklama yapılan alana gelerek eylem yapan vatandaşları İZAYDAŞ tesisinde ağırlamak istediklerini ifade etti. 20 yıldır oyalandıklarını ifade eden Mahalleli sorunun muhatabının Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın olduğunu ifade etti. Karahasanlılar Dernek Başkanı Mehmet Yurt ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a tepki göstererek verdiği sözü tutmasını istedi.

Alikahyalılar Kocaeli Büyükşehir'e isyan etti: Yahudiliğe devam ederlerse, Hamas olacağız - Resim : 7

TAHİR BAŞKAN SÖZÜNDE DURSUN”

Yurt konuşmasında, “Siz görevinizi yapıyorsunuz. Siz burada personelsiniz. Bu tesisin çok önemli olduğunu, çok hayati olduğunu biliyoruz. Bizlerin evsel atıkları bunlar. Bunu da biliyoruz ama şunu savunmayın lütfen. 2017’den beri aynı şeyi bir daha söylemeniz, aynı formül üretmeniz, gaz almanın gerçekten bir mantığı yok. Size yine saygı gösteriyorum. Teklifiniz misafirperverlikten ötürüdür. İyi niyetlendir. Biz istiyoruz ki biz olağanüstü bir eyleme kalkışmadan sorun çözülsün.. Ama biz istiyoruz ki Tahir Başkan sözünde dursun. Hemen en kısa zamanda somut adımını yeni alanda yapsın Kazmayı vursun.. Bizim verdiğimiz iradeyle bu alana lot açıldı. Tahir Başkan iki yıl süre istedi. Biz yetkiyi verdik. Lot doldu hala kazma yok. Şimdi kimse kusura bakmasın. Bu insanlar adabıyla hakkını arama hakkına sahiptir” dedi.

Alikahyalılar Kocaeli Büyükşehir'e isyan etti: Yahudiliğe devam ederlerse, Hamas olacağız - Resim : 8

Kaynak: Serhat Güneş