Aliye Hale Meriç Yahya Kaptan Mahallesine aday!

CHP İzmit Kadın Kolları eski Başkanlarından Aliye Hale Meriç, “kadınlar, halen erkekler tarafından yönetiliyor” diyerek bu duruma son vermek adına muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Aliye Hale Meriç Yahya Kaptan Mahallesine aday!

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kaldı. Belediye Başkanlığı için partiler mesai harcarken muhtar adayları da kendilerini yarışa hazırlıyor. İzmit’in en kalabalık mahallelerinden olan Yahya Kaptan Mahallesi Muhtarlığına Aliye Hale Meriç adaylığını açıkladı. Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkı kazandığı 5 Aralık günü Yahya Kaptan Mahallesi muhtarlığını duyuran Meriç, eşitsizliğin temelinde zihniyet sorunu olduğunu ifade etti.

“ORTAK AKIL”

Meriç yaptığı açıklamada, “Kadınların toplumdaki yeri, saygınlığı medeniyetin göstergesidir. Ancak 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının yıldönümünde ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar, halen erkekler tarafından yönetiliyor! İşte tam da bu sebeple, 5 Aralık tarihinde Yahyakaptan Mahallesi Muhtar adaylığımı sizlerin teveccühlerinize sunuyorum. Benden hiçbir zaman esirgemediğiniz desteklerinize olan güvenim ile Yahyakaptan Mahallesi için, sizlerle birlikte ortak akıl ile yönetmek üzere yola çıkıyorum” ifadelerini kullandı.