Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALKA) Yüzde 300 bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı

Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş., yüzde 300 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapma kararı aldığını duyurdu. Hisseler tavan performansını korudu.

Alkim Kağıt Sanayi ve

Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALKA), bugün yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirisine göre, Yönetim Kurulu toplantısında yüzde 300 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapma kararı aldı. Bu kararla birlikte şirketin mevcut 183.750.000 TL olan sermayesi, 551.250.000 TL artırılarak 735.000.000 TL’ye yükseltilecek. Bu kararın duyurulmasının ardından, şirketin Borsa İstanbul’daki hisse fiyatlarında önemli bir yükseliş gözlemlendi.

Bedelsiz Sermaye Artırımının Ayrıntıları ve Beklenen Etkileri

Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından alınan bu karar, şirketin iç kaynaklarından sağlanacak. 2023 mali yılına ait finansal tablolar, TMS 29 hükümleri uygulanarak enflasyon muhasebesi gözetilerek hazırlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 603.245.647 TL geçmiş yıllar zararına karşılık, net dönem karından ve enflasyon farkları ile birlikte diğer öz kaynak kalemlerinden mahsup edilerek sermaye artışının finansmanı sağlanmıştır.

Bu kararın SPK ve ilgili diğer kurumlarca onaylanmasının ardından, şirketin sermaye yapısında ve hissedarlık yapısında önemli değişiklikler olacak. 100 lot hisseye sahip bir yatırımcının hisse sayısı, artırım sonrasında 400 lote yükselecek. Bu, mevcut ve potansiyel yatırımcılar için önemli bir değer artışı fırsatı sunmakta.

Hisse Senedi Performansına Etki

Yönetim kurulunun aldığı bu kararın ardından, ALKA hisseleri Borsa İstanbul’da yüzde 6,05 oranında artarak 33,30 TL seviyesine ulaştı. Şirket hisseleri, haftalık yüzde 18,97 ve aylık yüzde 7,67 oranında değer artışı göstermiş olup, yıllık bazda yatırımcısına yüzde 31,74 oranında kazanç sağlamıştır. Bu oranlar, ALKA’nın piyasa performansının ne denli güçlü olduğunu ve yatırımcılar nezdinde güven teşkil ettiğini göstermektedir.

Genel Kurul ve Yatırımcı Bilgilendirilmesi

Şirket, esas sözleşme tadil metnini hazırlayarak SPK’nın onayına sunacak. Onayın alınmasıyla birlikte T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli izinler alınacak ve esas sözleşme değişikliği, genel kurulda görüşülüp karara bağlanacak. Ayrıca, geçmiş yıllar zararlarının mahsubu ile genel kurulun bilgilendirilmesi süreci de yönetim kurulu tarafından planlanmıştır.

Bu market devi 10 TL temettü ödemesi yapacak

Meşrubat devi 7,07 TL temettü ödemesi yapacak

Günün önemli şirket haberleri neler?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu
Sıradaki Haber TÜPRAŞ’ın beklediği haber geldi! Uluslararası karar açıklandı