Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alkol testinden geçmek için su içti fakat işe yaramadı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşanan kaza, alkollü sürücülerin yol güvenliği üzerindeki tehditlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşanan

Alanya-Antalya D-400 Karayolu’nda meydana gelen olayda, Berkay Dinçer’in kullandığı 07 GFK 97 plakalı Honda Civic, Ulualan mevkiinde arızalandığı için emniyet şeridine park halindeki 07 JV 583 plakalı Tofaş Şahin marka otomobile arkadan çarptı. Çarpılan otomobilin sürücüsü Halim Güzel, aracını park ettikten sonra yardım istemek üzere yolun karşısına geçtiği sırada kazanın yaşandığı öğrenildi.

6 BİN 439 TL CEZA

Kaza sonucu iki araç da hurdaya dönerken, şans eseri kimse yaralanmadı. Ancak kazanın ardından yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Kazanın etkilerini azaltmak ve sorumluluğunu kabul etmek için Berkay Dinçer, olay yerinde içki içmeye çalıştı, kusmak için kendini zorladı ve alkolmetreye üflemeden önce su içti. Ancak tüm çabalarına rağmen, yapılan alkol testi sonucu 1.51 promil alkollü olduğu belirlendi. Trafik polislerinin ısrarı üzerine alkolmetreyi üflemekte direnen Dinçer, alkollü olduğunu gizleyemedi. Sonuç olarak, Dinçer’e 6 bin 439 TL para cezası kesildi ve sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu.

BİR KAZA DAHA

Öte yandan, Berkay Dinçer’in 25 Haziran tarihinde Kasaplar Mahallesi Hasan Fehmi Boztepe Caddesi’nde park halindeki motosikletlere çarpıp kaçtığı ve motosiklet sahibinin kendisini yakaladığı bir başka kaza daha meydana gelmişti. İlk başta hasarı ödemeyi kabul eden Dinçer’in babası, trafik polisi olay yerine gelmeden önce “Kamera kapanmazsa anlattığını kabul etmem” diyerek gazetecilere tepki göstermişti. Kaza sırasında emniyet şeridine park etmiş olan Halim Güzel, aracının arıza yapması üzerine yardıma ihtiyaç duyduğunu ve karşısındaki yolun karşısına geçerken arkasından çarpıldığını söyledi.