Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Allah korusun ama Kocaeli nükleer tehlike altında!

Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan, Rusya-Ukrayna Savaşının tam ortasında kalan Zaporijya Nükleer Santrali Kocaeli için de hayati bir tehdit

Avrupa’nın en büyük nükleer

Rusya-Ukrayna Savaşı Şubat 2022’den bu yana devam ediyor. Binlerce kişinin öldüğü, milyonlarca kişinin yaşadığı bölgeyi terk ettiği bu korkunç savaş başladığından bu yana en büyük tehdit ise nükleer tehdit. Nükleer silahların henüz kullanılmadığı ancak gündemden düşmediği savaşta, nükleer silahtan çok daha teklikeli bir konu var. O da Avruğa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali.

UKRAYNA RUSYA’YI SUÇLUYOR

Zaporijya Nükleer Santrali son günlerde hiç olmadığı kadar gündemde. Çünkü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki bazı güç ünitelerinin çatısına patlayıcıya benzeyen maddeler yerleştirdiğini iddia etti. Zelenski, nükleer santralin saldırıya uğraması neticesinde ortaya çıkacak radyasyon felaketiyle ilgili bilgilendirmelerde de bulundu.

RUSYA UKRAYNA’YI SUÇLUYOR

Rusya kanadı ise bunun tam tersini söylüyor. Rusya, Ukrayna Ordusunun 5 Temmuz Çarşamba yani  bugün için Zaporijya Nükleer Santraline bir saldırı düzenleyeceğini iddia ediyor. Rus nükleer enerji şirketi Rosenergoatom’un Genel Müdür Danışmanı Renat Karaçaa ise Rossiya-24 televizyonu canlı yayınında yaptığı açıklamada, 5 Temmuz gecesi Ukrayna ordusunun Zaporijya Nükleer Santraline saldırı düzenleyeceğini savundu.”5 Temmuz’da gece saatlerinde Ukrayna silahlı kuvvetleri, uzun menzilli hassas silahlar ve insansız hava araçlarıyla Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırmaya çalışacak.” diyen Karaçaa; “aynı zamanda Ukrayna’nın 3 Temmuz’da Güney Ukrayna nükleer santralinden çıkarılan radyoaktif atıklarla dolu bir mühimmatı uçaktan atmayı planladığını” öne sürdü.

KİM VURURSA VURSUN

Zaporijya Nükleer Santralini kim vurursa vursun, bu dünya için bir felaket olacak. Sosyal medyada olası Zaporijya Nükleer Santralinin patlatılması neticesinde yayılacak radyasyonun haritasıyla ilgili paylaşımlar yapılıyor. Radyosyon tehlikesini gösteren harita Türkiye için de tam bir felaket.

TAM BİR FELAKET

Yayınlanan radyasyon haritasına göre Zaporşjya Nükleer Santrali patladığı zaman Türkiye’nin nüfusu en yoğun bölgeleri çok ciddi bir radyosyon tehlikesi altına girecek. Karadeniz kıyılarının tamamı, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Bursa, Eskişehir ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgesinin büyük bir bölümü radyasyon tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

KOCAELİ’NİN TAMAMI

Zaporijya Nükleer Santralinin patlaması durumunda Kocaeli de tamamen radyasyon tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Kentimizin tüm sınırları, olası bir radyasyon felaketinde etki altında kalacak. Allah korusun, bir deli Zaporijya Nükleer Santralini patlatırsa olacakları düşünmek bile korkunç.