Alman dünya otomotiv devinden şok karar! Kapatıyor

Otomobil devi Volkswagen, tasarruf kapsamında Almanya'daki iki fabrikasını kapatma kararı aldı. Bu şirketin kendi ülkesindeki ilk kapatma kararı.

Alman dünya otomotiv devinden şok karar! Kapatıyor

Volkswagen, fosil yakıtlardan uzaklaşma sürecinde yaşadığı zorluklar nedeniyle Almanya'daki iki fabrikasını kapatma kararı aldı. Wolfsburg merkezli şirket, Pazartesi günü çalışanları temsil eden işçi konseyine, milyarlarca euro değerinde maliyet tasarrufu amacıyla "Almanya'daki en az bir büyük araç üretim tesisini ve bir bileşen fabrikasını" kapatmayı düşündüğünü bildirdi. Şirket yetkilileri, Avrupa otomobil üreticilerinin karlı ancak çevreyi kirleten benzinli ve dizel araçlardan daha temiz ancak şu anda daha az karlı olan elektrikli araçlara geçişte yaşadıkları zorlukları vurguladı.

ÇİN'İN PAZAR PAYI ALTINDA KALDI

Avrupalı ​​ve ABD'li otomobil üreticilerinin, Çinli elektrikli araç üreticilerinin baskısı altında kaldığı ifade edildi. Volkswagen Üst Yöneticisi (CEO) Thomas Schaefer, ekonomik ortamın çok zor hale geldiğini belirterek, Avrupa otomotiv pazarında yeni rakiplerinin bulunduğunu kaydetti. Schaefer, “Bir iş yeri olarak Almanya, rekabet gücü açısından daha da gerilere düşüyor.” değerlendirmesinde bulunarak, Volkswagen’in tasarruf için daha fazlasını yapmasının gerektiğini vurguladı.

5'TE 1 ORANINDA PERSONEL GİDERLERİ DÜŞECEK

Volkswagen Çalışma Konseyinden yapılan açıklamada da markanın Almanya'daki büyük araç fabrikası ile parça üretim fabrikasını kapatmayı planladığı belirtilerek, şirketin yönetim kurulunun planlarına karşı “direnileceği” mesajı verildi. Volkswagen Group, 17 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika'da 10 ülkede 114 üretim tesisiyle yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlıyor. Şirketin Almanya’daki istihdamı ise yaklaşık 300 bin kişiyi buluyor. Volkswagen Group, 2026'ya kadar 10 milyar avroluk tasarruf ve maliyet azaltma önlemlerinin parçası olarak personel giderlerini 2026'ya kadar 5'te 1 düşürmeyi planlıyordu.

Kaynak: ODA TV