Alman pastası nasıl yapılır?

Alman Pastası, kakaolu pandispanya tabanı, krema ve kiraz sosuyla hazırlanan lezzetli bir pastadır.

Alman pastası nasıl yapılır?

İşte Alman Pastası'nın tarifi:
Malzemeler:

Pandispanya için:

• 4 adet büyük boy yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• Yarım su bardağı kakao
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı süt

Krema için:

• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 yumurta sarısı
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

• 1 su bardağı vişne suyu veya kiraz suyu
• 2 yemek kaşığı nişasta
• Yarım su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı taze vişne veya kiraz (çekirdekleri çıkarılmış)

Yapılışı:

1. Pandispanya Tabanının Hazırlanışı:
• Yumurta ve toz şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
• Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
• Sıvı yağ ve sütü de ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.
• Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. (Yaklaşık 20-25 dakika pişirebilir.)

2. Krema Hazırlanışı:
• Süt, un, toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın.
• Orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin ve kıvam alana kadar kaynatın.
• Pişen kremaya vanilya özütü ve tereyağı ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
• Krema soğumaya bırakın.

3. Kiraz Sosunun Hazırlanışı:
• Vişne suyu veya kiraz suyu, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın.
• Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kıvam alana kadar kaynatın.
• Pişen sosun içine taze vişne veya kiraz ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.

4. Pasta Birleştirme:
• Soğuyan pandispanya tabanını düz bir servis tabağına alın.
• Üzerine kremanın yarısını yayın.
• Kremanın üzerine kiraz sosunu dökün ve yayın.
• Kalan krema ile pastanın kenarlarını kaplayın ve düzleştirin.
• Pastanın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. (Çikolata rendesi, taze meyve gibi)

5. Servis:
• Pastayı buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin.
• Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun! Alman Pastası, krema ve kiraz sosunun uyumlu birleşimiyle oldukça lezzetli ve görsel açıdan da çekici bir pastadır.

Kaynak: Irmak Gölnar
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız