Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alman pastası nasıl yapılır?

Alman Pastası, kakaolu pandispanya tabanı, krema ve kiraz sosuyla hazırlanan lezzetli bir pastadır.

Alman Pastası, kakaolu pandispanya

İşte Alman Pastası’nın tarifi:
Malzemeler:

Pandispanya için:

•    4 adet büyük boy yumurta
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı un
•    Yarım su bardağı kakao
•    Yarım paket kabartma tozu
•    1 çay kaşığı vanilya özütü
•    Yarım su bardağı sıvı yağ
•    Yarım su bardağı süt

Krema için:

•    2 su bardağı süt
•    2 yemek kaşığı un
•    Yarım su bardağı toz şeker
•    1 yumurta sarısı
•    1 çay kaşığı vanilya özütü
•    1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

•    1 su bardağı vişne suyu veya kiraz suyu
•    2 yemek kaşığı nişasta
•    Yarım su bardağı toz şeker
•    Yarım su bardağı taze vişne veya kiraz (çekirdekleri çıkarılmış)

Yapılışı:

1.    Pandispanya Tabanının Hazırlanışı:
•    Yumurta ve toz şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
•    Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
•    Sıvı yağ ve sütü de ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.
•    Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.
•    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. (Yaklaşık 20-25 dakika pişirebilir.)

2.    Krema Hazırlanışı:
•    Süt, un, toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın.
•    Orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin ve kıvam alana kadar kaynatın.
•    Pişen kremaya vanilya özütü ve tereyağı ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
•    Krema soğumaya bırakın.

3.    Kiraz Sosunun Hazırlanışı:
•    Vişne suyu veya kiraz suyu, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın.
•    Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kıvam alana kadar kaynatın.
•    Pişen sosun içine taze vişne veya kiraz ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.

4.    Pasta Birleştirme:
•    Soğuyan pandispanya tabanını düz bir servis tabağına alın.
•    Üzerine kremanın yarısını yayın.
•    Kremanın üzerine kiraz sosunu dökün ve yayın.
•    Kalan krema ile pastanın kenarlarını kaplayın ve düzleştirin.
•    Pastanın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. (Çikolata rendesi, taze meyve gibi)

5.    Servis:
•    Pastayı buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin.
•    Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun! Alman Pastası, krema ve kiraz sosunun uyumlu birleşimiyle oldukça lezzetli ve görsel açıdan da çekici bir pastadır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediyesi, 21. Taşköprü Hasat
Sıradaki Haber Derince’ de 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali başlıyor!