Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Almayan da vermeyen de ceza ödeyecek, 5 gün detayı dikkat çekti

Yeni düzenlemelere göre, alışverişlerde fiş veya fatura vermeyen esnafa uygulanacak cezalar artırıldı. Üstelik fiş almayan müşterilere de ceza verilecek.

Yeni düzenlemelere göre, alışverişlerde

Meclis’e sunulan yeni vergi paketiyle kayıt dışı ekonomi ile mücadele güçlendirilecek ve ceza miktarları da artırılacak. Meclis’e sunulan yeni vergi paketiyle kayıt dışı ekonomi ile mücadele güçlendirilecek ve ceza miktarları da artırılacak.

KATLANARAK ARTACAK

Bunun için ilk etapta esnaf mercek altına alınmıştı. Ödemelerin elden, fiş ve fatura kesilmeden yapılmalarında ortaya çıkan açığın neden olduğu kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için çalışmalar başladı. Bu kapsamda fiş veya fatura kesimi gerçekleştirmeyen işletmelerin ödeyecekleri cezalar katlanarak artacak. Artık ilk defa bu kuralı ihlal edenlere 10 bin lira ceza kesilecek ve her tekrarında bu tutar yükselecek.

SADECE ESNAF DEĞİL…

Üstelik fiş almayan müşteriler de ceza ödeyecek. Fiş almayanlar 5 bin lira ceza ödeyecek. Şu anda fiş ve fatura düzenlemeyenlere uygulanan 3 bin 400 lira ceza, torba yasa teklifiyle önemli ölçüde artacak. Vergi uzmanı Abdullah Tolu, “İlk tespitte 3 bin 400 lira olan ceza 10 bin lira olacak. İkinci tespitte 20 bin lira, üçüncü tespitte 30 bin lira, dördüncü tespitte 40 bin lira, beşinci tespitte 50 bin lira, altıncı ve sonraki tespitlerde ise 100 bin lira özel usulsüzlük cezası uygulanacak” şeklinde bilgi verdi.

KAYIT DIŞI EKONOMİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

Fiş vermeyen esnaflar kadar, fiş almayan müşteriler de cezalandırılacak. Fiş almadığı tespit edilen müşterilere 5 bin lira ceza kesilecek. Tolu, “Kanun teklifinde, alıcıların satıcının fatura düzenlemediğini 5 iş günü içinde vergi dairesine bildirmesi durumunda, alıcılara özel usulsüzlük cezası uygulanmayacak” şeklinde konuştu. Son dönemlerde bazı satıcılar, fiş yerine adisyon gibi belgeler sunarak müşterilere fiş vermediği izlenimini yaratıyor. Bu durumda, satıcılara iki kat özel usulsüzlük cezası uygulanacak ve ödenecek tutar iki katına çıkarılacak. Böylece kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Bu konuda ne DEVLET ne Halk Duyarlı Değil. ÇÜNKÜ BAŞIMIZDAKİ HİÇ BİR BÜYÜK AŞIRI ZENGİN ESNAF KAZANDIKÇA VERGİ VERMİYOR- KAÇIYOR.
    HATTÂ ADINI BİLE DEVLET TELAFUZ EDEMİYOR. SUS PUS KORKUYOR MU?
    ARKASINDA KİM VAR?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MHP İl Başkanı Murat Nuri
Sıradaki Haber İstifalar arka arkaya geliyor! MHP’de bir istifa daha