Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aloe verayla evinizde mini bir eczane kurun: Evinizde Aloe vera yetiştirmenin püf noktaları!

Doğanın en güzel mucizelerinden biri olan aloe veranın faydaları saymakla bitmez. Evinizden ayırmamanız gereken bu bitki ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde.

Doğanın en güzel mucizelerinden

Aloe vera, evinizde yetiştirebileceğiniz ve birçok faydası olan bir bitkidir. Afrika’da doğal olarak yetişen bu bitki, Türkiye’nin çeşitli bölgelerine de kolayca adapte olabilmektedir.

Aloe vera, hem dış yaprakları hem de içindeki jeli ile sağlık, güzellik ve temizlik alanlarında kullanılmaktadır. Evinizde aloe vera bitkisi bakmak istiyorsanız, işte size 7 neden ve bakım ipuçları.

ALOE VERA NEDEN FAYDALIDIR?

Aloe vera, zambakgiller familyasından bir bitkidir ve kaktüs gibi görünür. Bu bitkinin içindeki jel, vücudun ihtiyacı olan birçok mineral ve vitamini içerir. Aloe vera, aşağıdaki faydaları sağlar:

Enfeksiyonlara karşı koruyucudur. Aloe vera, antiviral, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu sayede yaraların iyileşmesini hızlandırır, mantar ve bakteri enfeksiyonlarını önler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Cildi güzelleştirir. Aloe vera, cildin nemlenmesini, yenilenmesini ve sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca ciltteki leke, kırışıklık ve akne gibi sorunları giderir.

Metabolizmayı destekler. Aloe vera, sindirim sistemini düzenler, kabızlık ve şişkinlik gibi problemleri çözer. Ayrıca kan şekeri seviyesini dengeler, kolesterolü düşürür ve kilo vermeye yardımcı olur. Kalp sağlığını korur. Aloe vera, kan dolaşımını iyileştirir, kan basıncını düşürür ve kalp krizi riskini azaltır.  Kolon kanserine karşı korur. Aloe vera, bağırsaklarda toksinleri temizler, bağırsak florasını dengeler ve kolon kanseri oluşumunu engeller.

ALOE VERA NASIL BAKILIR?

Aloe vera, evde yetiştirmek için ideal bir bitkidir. Çünkü bakımı çok kolaydır ve çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Aloe vera bitkinizi güneşli ve aydınlık bir yere koyun. Kışın ise ısı kaynağına yakın bir yerde tutun. Aloe vera bitkisi soğuğa dayanıklı değildir ve donarsa ölebilir. Aloe vera bitkinizi her gün sulamayın. Toprağı tamamen kuruduktan sonra sulayın.

Aloe vera bitkinizin saksısını değiştirdiyseniz, birkaç gün sulamayın. Bu, bitkinin yeni toprağa alışmasını sağlar. Bitkinizi Nisan-Eylül ayları arasında gübreleyin. Bu aylarda bitki daha hızlı büyür. 15-30-15 oranında bir gübreyi suyla seyrelterek kullanın. Gübreyi sulama günlerinde verin. Kışın gübrelemeyi bırakın.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yavaş yavaş Sonbahar etkisine girilmeye
Sıradaki Haber Sağlık Bakanlığı’ndan grip uyarısı! Neler yapılmalı?