Alper Gezeravcı Dönüş ERTELENDİ: İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Ne Zaman Dönecek? Alper Gezeravcı Dünyaya Dönüş Tarihi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı dönüş bilgisi merak konusu oldu. 2 haftadır uzayda olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılış tarihi belli oldu. Florida hava durumu planları değiştirdi. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı dönüş ertelendi mi? İşte yanıtı.

Alper Gezeravcı dönüş yolculuğu araştırılmaya başladı. İlk Türk Astronot olan Alper Gezeravcı döndü mü merak eden vatandaşlara son durum mesajı geldi. 4 kişilik ekiple uzay yolcuğuna çıkan Albay Alper Gezeravcı dönüş yolcuğu ne zaman yapılacağı günün en merak edilen başlığı oldu. 19 Ocak tarihinde Türkiye saatiyle 00.49 itibariyle fırlatılan roket ISS istasyonuna sorunsuz vardı. Uzayda kaldığı süre boyunca birbirinden farklı 13 bilimsel deney yapan Alper Gezeravcı ne zaman dönecek belli oldu. Uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı dönüşü ertelendi. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman dönüyor? Alper Gezeravcı dönüşü neden ertelendi? İşte merak edilen soruların yanıtları..

ALPER GEZERAVCI DÖNÜŞ ERTELENDİ Mİ?

İlk astronot Alper Gezeravcı dönüş yolculuğu ertelendi. İki haftalık görevi süresince 13 deney yapan Alper Gezeravcı ve ekibinin istasyondan ayrılacağı saat değiştirildi. Dragon kapsülü ile dünyaya dönüş yapacak olan Alper Gezeravcı'nın Florida eyaletine ulaştıktan sonra bir süre daha ABD'de kalacağı ardından Türkiye'ye döneceği söylendi. Dönüş tarihi ertelenen Alper Gezeravcı'nın ISS istasyonundan ayrılış tarihi 5 Şubat Pazartesi günü olarak revize edildi.

Alper Gezeravcı Dönüş ERTELENDİ: İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Ne Zaman Dönecek? Alper Gezeravcı Dünyaya Dönüş Tarihi - Resim : 1

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK?

SpaceX şirketine ait roket ile uzay yolcuğuna çıkan Alper Gezeravcı dönüş tarihi ertelendi. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan bugün dönmesi beklenen Alper Gezeravcı dönüş tarihi ertelendi. SpaceX, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin ISS'ten ayrılışının ertelendiğini açıkladı. Olumsuz hava nedeniyle geri dönüşe geçemeyen Dragon kapsülü en erken 5 Şubat Pazartesi günü ISS'ten ayrılacak. SpaceX sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ekiplerin ISS istasyonunda ayrılış planlarına ilişkin hava koşullarını gözlemlemeye devam edecekleri bilgisi verildi. Veda töreninde duygusal anlar yaşayan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, "Bu harika takımın parçası olduğum için onur duyuyorum. Her adımımızda bize destek veren UUİ ekibine ve komutanımıza çok teşekkür ederim. Çok büyük bir misafirperverlik ve nezaketle bizi ağırladılar. Ülkeme bu cesur ve kararlı adım için çok müteşekkirim" dedi.