Alper Gezeravcı Yapacağı Deneyler LİSTESİ! Alper Gezeravcı Ne Zaman Dönecek? Uzaya Çıkan İlk Türk Alper Gezeravcı Hangi Deneyleri Yapacak?

Alper Gezeravcı yapacağı deneyler araştırılmaya başladı. Uzaya çıkan ilk Türk Alper Gezeravcı ve ekibi yapacağı deneyler merak konusu oldu. Canlı yayında roketin fırlatılma anını izleyen vatandaşlar Alper Gezeravcı uzay yolculuğu inceledi. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı ilk cümlesi ne? İşte yanıtı..

Alper Gezeravcı Yapacağı Deneyler LİSTESİ! Alper Gezeravcı Ne Zaman Dönecek? Uzaya Çıkan İlk Türk Alper Gezeravcı Hangi Deneyleri Yapacak?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan Alper Gezeravcı yapacağı deneyler sorgulanmaya başladı. 19 Ocak gecesi saat 00.49 itibariyle uzay yolcuğu başlayan Alper Gezeravcı ilk cümlesi İstikbal Göklerdedir oldu. Kapsül içinden video çeken Alper Gezeravcı görenler şaşkına döndü. Türkiye tarihi için çok önemli bir adım olan uzaya çıkan ilk Türk Alper Gezeravcı ve ekibi başarısı tüm Dünya gündemine girdi. Peki, Alper Gezeravcı hangi deneyleri yapacak? Alper Gezeravcı uzay yolculuğu kaç gün? Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? İşte merak edilen soruların yanıtları..

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK?

Alper Gezeravcı uzay yolculuğu başladı. 18 Ocak Perşembe gününü 19 Ocak Cuma gününe bağlayan gece saat 00.49 olduğunda fırlatma gerçekleşti. Türkün uzayla imtihanı başladı. Türk astronotlar Alper Gezeravcı ile Tuva Cihangir Atasaver roket fırlatma anı ardından uzay yolculuğuna çıktı. Türk Hava Kuvvetleri’nde 15 yıl savaş pilotluğu geçmişi olan Alper Gezeravcı uzay yolculuğu başladı. 19 Ocak gecesi uzay roketi ateşlendi ve Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) varmak üzere harekete geçti. Yanında Türk bayrağı, Yörük kültürüne ait bazı objeler ve yeğeni Karan'ın fotoğrafıyla uzay yolculuğu yapacak olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı uzayda 14 gün kalacak ve yurda geri dönüş yapacak.

Alper Gezeravcı Yapacağı Deneyler LİSTESİ! Alper Gezeravcı Ne Zaman Dönecek? Uzaya Çıkan İlk Türk Alper Gezeravcı Hangi Deneyleri Yapacak? - Resim : 1

ALPER GEZERAVCI YAPACAĞI DENEYLER

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı roketi uzaya fırlatıldı. Florida Kennedy Uzay Merkezinde yapılan fırlatılma anı ardından Alper Gezeravcı ve ekibi uzay macerası start aldı. Uzayda 14 günde 13 farklı deney yapacak olan Alper Gezeravcı yapacağı deneyler açıklandı. Alper Gezeravcı TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından geliştirilen UYNA deneyiyle yüksek sıcaklıklara dayanıklı, yüksek mukavemetli alaşımların üretilmesi çalışması, KIBO modülünde bulunan ELF kullanılarak gerçekleştirilecek. Ergitme ve katılaşma prosesleri sırasında termofiziksel ve kristal büyümesi gibi özellikler üzerinde yer çekimsiz ortam etkilerini araştıracak. Bunun Türkiye'nin uzay, havacılık ve savunma sanayisi için yeni nesil malzeme geliştirme kabiliyeti kazanmasında önemli katkısı olması hedefleniyor.