Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Altın bugün ne kadar? 29 Ocak 2024 Pazartesi güncel gram, çeyrek, Cumhuriyet altın fiyatları

Altın fiyatları, son iki

Altın fiyatları, son iki haftayı düşüşle kapatmasının ardından, bu hafta çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı öncesinde yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Fed’in faiz indirimi zamanlamasına ilişkin belirsizlikler piyasalarda fiyatlanmaya devam ederken, bu hafta çarşamba günü Fed’in yılın ilk faiz kararını açıklaması bekleniyor. Piyasalarda genel bir beklenti olarak faizin değiştirilmemesi öngörülüyor, ancak Fed’in enflasyon konusundaki tutumu ve geleceğe dair açıklamalar önemle değerlendirilecek.

ABD ekonomisine dair son verilerin yakından izlendiği bir dönemde, enflasyondaki belirgin yükseliş ve ekonomik göstergeler altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Haftanın ilk işlem gününde ons altın, 2018 dolardan başlayarak yükselerek 2025 dolara kadar çıktı. Gram altın ise gün içinde en düşük 1958 lira, en yüksek 1981 lira seviyelerini gördü. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, yatırımcıların Fed’in faiz kararı öncesinde temkinli bir tutum sergilemelerine neden oluyor.

Yatırımcılar, Fed’in faiz politikasındaki tutumunu anlamak ve geleceğe dair sinyaller alabilmek adına çarşamba günkü toplantıyı dikkatle takip ediyor. Altın fiyatlarındaki seyir, küresel ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik gelişmelerle birlikte şekillenmeye devam edecek.