Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

American Horror Story Dizisi Konusu Ne, Oyuncuları Kimler, Kaç Sezon?

Amerika’nın en sevilen yapımlarından biri olan American Horror Story, ülkemiz dizi severlerinin de gönüllerini fethetmiştir. Adından da anlaşılacağı üzere korku tarzında bir yapım olan American Horror Story, sektör adına bir başyapıt olarak değerlendirilir. İşte American Horror Story’e dair tüm merak edilenler…

Amerika’nın en sevilen yapımlarından

American Horror Story, yayın hayatına bir televizyon dizisi olarak başlamıştır. İlk bölümünden son bölümüne kadar hem ülkesinde hem de birçok dünya ülkesinde dizi severler tarafından yakından takip edilen popüler yapım, sonrasında ise Netflix ve Disney+ gibi dijital platformlar tarafından satın alınmıştır.

Dijital platformlara geçiş yaptıktan sonra çok daha geniş bir izleyici kitlesine erişen American Horror Story, kendi kategorisinde öne çıkan içeriklerden biridir. Gerek konusu gerek ise de oyuncu kadrosu ile kategorisine damgasını vuran dizi, birçok kişiden geçer not almıştır. Peki, American Horror Story’nin konusu ne, oyuncuları kimler? American Horror Story kaç sezondan oluşuyor? İşte American Horro Story’nin tüm özellikleri…

AMERICAN HORROR STORY’NİN KONUSU NE?

American Horror Story’nin birbirlerinden tamamen bağımsız sezonları bulunur. Dizi genel olarak ise bir konunun üzerine inşa edilmiştir.

Krizin tam ortasında olan bir çift, geçmiş dönemlerde birçok cinayete sahne olan bir evde yaşayan genç kızlarının yanlarına taşınmaya karar verir. Gazeteci olan Lana Winters, ‘Kanlı Yüz’ olarak isimlendirilen olayda seri katil olduğundan şüphelenilen ve ardından da tutuklanarak ‘Briarcliff’ isimli akıl hastanesine götürülen Kit Walker’ın peşine düşer. Winters’ın amacı, akıl hastanesini araştırmaktır. Akıl hastanesinin yöneticisi ise son derece sert bir mizaçta olan Jude’dur.

AMERICAN HORROR STORY’NİN OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

American Horror Story’nin oyuncu kadrosunda yer alan isimler şu şekilde sıralanabilir:

  • Evan Peters, Emma Roberts, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Lily Rabe, Finn Wittrock, Kim Kardashian, Frances Conroy, Kathy Bates, Dylan McDermott, Billy Lourd, Cody Fern, Matt Czuchry, Angela Bassett, Lady Gaga, Wes Bentley, Naomi Grossman, Kate Mara, Zchary Quinto, Matt Bomer.

AMERICAN HORROR STORY KAÇ SEZON?

İlk bölümü 5 Ekim 2011 tarihinde yayınlanmış olan American Horror Story, FX’in tarihindeki en uzun soluklu antoloji serisidir. Dizinin gerek her sezon genişleyen başarılı oyuncu kadrosu gerek ise de işlenen konulara kazandırmış olduğu farklı bakış açıları, şirketin her sezonun sonunda yeni sezon için hazırlıklara başlamasını sağlamıştır.

Sevilen seri American Horror Story’nin şu ana kadar 12 sezonu yayınlanmıştır. Yayına girmiş olan toplam American Horror Story bölüm sayısı ise 128 olarak kayda geçmiştir.

AMERICAN HORROR STORY 13. SEZON OLACAK MI?

2023 yılında yeni oyuncuları ile izleyicilerini oldukça heyecanlandıran American Horror Story, 12’nci sezonu ile günlerce gündemden düşmedi. 20 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan yeni sezon da bir önceki yayınlar gibi büyük bir ilgi ile takip edildi. Son sezonun ardından dizinin yeni bir sezonunun daha yayına girip girmeyeceği merak konusu oldu.

FX’in en sevilen yapımlarından olan American Horror Story için 13’üncü sezon onayı verildi. Dizinin yeni sezon onayının 12’nci sezon yayına girmeden önce verilmiş olduğunu belirten yapım yetkilileri, yeni sezonun yayın tarihi için ise net bir açıklamada bulunmadı.

American Horror Story’nin 13’üncü sezonu ile ilgili yeni gelişmelerin yaşanması durumunda bu haberimiz güncellenecek ve dizi ile ilgili gündeme düşen yeni bilgiler içeriğimizin devamına eklenecektir. Henüz diziyi seyretmemiş olanlar, yeni bir sezon daha eklenmeden ekranlarının başlarına geçebilir.