Amerika seçimleri ne zaman yapılacak? ABD seçim tarihi belli oldu mu?

Amerika seçimleri ne zaman yapılacak? ABD seçim tarihi belli oldu mu?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 47. Başkanlık seçimi için geri sayım başladı. İşte, 2024 ABD Başkanlık Seçimi ile ilgili detaylar:

Seçim Tarihi: ABD Başkanlık Seçimi 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleşecek. Bu tarih, Amerikan vatandaşlarının sandık başına gidip yeni başkanlarını seçecekleri gün olarak belirlenmiştir.

Adaylar: Mevcut ABD Başkanı Joe Biden, 2024 seçimleri için adaylığını resmi olarak açıklamıştı. Cumhuriyetçi Parti aday adayları arasında ise Florida Valisi Ron DeSantis ve diğerleri bulunmaktadır. Bu süreçte aday sayısının artması ve ön seçimlerin yapılması bekleniyor.

Seçim Süreci: Genel seçimlerde Amerikan halkı, Seçiciler Kurulu üyelerini belirlemek üzere oy kullanacak. Seçiciler Kurulu, daha sonra doğrudan başkan ve başkan yardımcısını seçecektir. Seçimi kazanmak için en az 270 seçim oyu gereklidir.

Göreve Başlama Tarihi: Seçiciler Kurulu, Aralık ayında başkanı ve başkan yardımcısını seçecektir. Seçimleri kazanan aday, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü göreve başlayacaktır.

Dolaylı Seçim Sistemi: Kasım ayındaki genel seçimler, dolaylı seçimlerdir. Seçmenler, Seçiciler Kurulu aday listesi için oy kullanır. Seçiciler Kurulu üyeleri ise doğrudan başkan ve başkan yardımcısını seçerler.

ABD Başkanlık seçimleri, Temsilciler Meclisi seçimleri, Senato seçimleri ve çeşitli eyalet ve yerel düzeydeki seçimlerle eşzamanlı olarak gerçekleşir.

Kaynak: HABER MERKEZİ