15 yıl hapse mahkum edildi: "Avukat olmanın cezasını yaşıyorum"

Kocaeli'de cezaevinde görüştüğü müvekkiline uyuşturucu verdiği iddiasıyla tutuklanan avukat hakkında karar açıklandı. Savunmasında, "Avukat olmanın cezasını yaşıyorum" diyen sanık, 15 yıl hapse mahkum edildi.

Kocaeli'de bir avukatın tutuklanmasıyla sonuçlanan bir olayda, adli bir karar açıklandı. Olay, bir cezaevinde müvekkiliyle görüşen avukatın, müvekkiline uyuşturucu vermekle suçlanmasıyla ortaya çıktı. Duruşmada suçlamaları reddeden avukat, "Avukat olmanın cezasını yaşıyorum" diyerek savunma yaptı ve 15 yıl hapse mahkum edildi.

UYUŞTURUCU BULUNDU

Olay, 10 Kasım 2022'de Kocaeli 1 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi. Tutuklu müvekkiliyle görüşme sonrasında cezaevinden ayrılan avukat, müvekkilinin tekrar aranması sırasında müvekkilinin üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Bunun üzerine savcılığın talimatıyla avukatın evi ve iş yeri arandı ve uyuşturucu madde ile ilgili delillere ulaşıldı.

15 YIL ARTI 30 BİN TL

Önceki duruşmalarda suçlamaları reddeden avukat, suçsuz olduğunu savunarak mahkemede kendisini savundu. Ancak mahkeme heyeti, avukatı "uyuşturucu madde ticareti" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı ve ayrıca 30 bin TL para cezası verdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber