20 ilde “Sibergöz-20” operasyonları: İçlerinde Kocaeli de var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, internet üzerinden sanal ortamda “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Sibergöz-20” operasyonlarında 64 kişinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde sanal ortamda "nitelikli dolandırıcılık" suçuna yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 64 kişinin yakalandığını açıkladı. Sibergöz-20 adı verilen operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda Erzurum Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

İÇLERİNDE KOCAELİ DE VAR

Operasyonlar, Erzurum merkezli olarak İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya illerinde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Şüphelilerin, araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak phishing siteleri oluşturdukları ve vatandaşlardan kiralama bedeli, sigorta bedeli ve kapora ücreti talep ederek haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyonlar neticesinde 64 kişi gözaltına alındı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber