22 milyon liralık sahte parfüm operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, temin ettikleri etil alkolü çeşitli işlemlere tabi tutarak dünyaca ünlü parfüm markalarının taklidi üreten şüphelilere yönelik bir operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda; piyasa değeri yaklaşık 22 milyon TL olan 50 bin adet çeşitli markalara ait sahte parfüm ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli kişilerin etil alkolü kullanarak sahte parfüm ürettiği bilgisini aldı. Yapılan çalışmalar ve takip sonucunda N.Ü., H.Ü. ve N.B. isimli şahısların, merdiven altı olarak adlandırılan bir depoda dünyaca ünlü markalara ait parfümlerin taklidini üreterek piyasaya sürdüğü belirlendi.

ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLDİLER

Jandarma ekipleri, şüphelilerin haksız kazanç elde etmesini önlemek ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla Başakşehir ilçesinde bulunan imalathaneye operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında; piyasa değeri yaklaşık 22 milyon TL olan 50 bin adet çeşitli markalara ait sahte parfüm, 100 bin adet boş parfüm şişesi, 250 bin adet parfüm kutusu, 5 ton parfüm esansı, 20 ton etil alkol, 1 adet parfüm dolum makinesi, 2 adet şişe kapağı pres makinesi, 1 adet jelatin kaplama makinesi, 1 adet kompresör ve sahte parfüm üretiminde kullanılan diğer materyaller ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan N.Ü., H.Ü. ve N.B., ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber