7 ilde kaçakçılık operasyonu: İçlerinde Kocaeli'de var!

İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle 7 ilde gerçekleştirilen baskınlarda 9 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet suçunu önlemek amacıyla bir operasyon düzenledi. İstanbul genelinde yapılan çalışmalar sonucunda, farklı illerde de şüphelilerin izine rastlanması üzerine ekipler harekete geçti. İstanbul merkezli Kocaeli, Manisa, Bolu, Kayseri, Afyon ve Konya illerinde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda, 9 şüpheli gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA EŞYA YAKALANDI

Operasyon kapsamında yapılan adres aramalarında, bin 313 sikke, 93 farklı form ve biçimlere sahip taştan yapılmış çeşitli keski ve delgi aletleri, 39 çeşitli form ve ebatlarda metal obje, 8 yüzük, 5 ok ucu, 1 ahşap tavan göbeği ve 1 dedektör ele geçirildi. Şüphelilere karşı adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun detayları, soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ortaya çıkacak. Olayın kültür ve tabiat varlıklarını koruma perspektifinden ele alındığı vurgulanırken, soruşturmanın genişleyip genişlemeyeceği de önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber