75 ilde Mercek operasyonu: Kocaeli de var!

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya Kocaeli'nin de aralarına bulunduğu 75 ilde "Mercek-13" operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda bin 31 kişi tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kocaeli'nin de içinde bulunduğu 75 şehirde eş zamanlı silah kaçakçılarına yönelik "Mercek-13" operasyonu düzenlendi. Emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda bin 31 kişi yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik olarak 4 gündür devam eden operasyon hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya operasyonların il jandarma komutanlıkları ve il emniyet müdürlükleri tarafından gerçekleştiğini belirtirken; operasyonların Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Şanlıurfa, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Konya, Antalya, Gaziantep, Samsun, Çorum, Eskişehir, Balıkesir, Hatay, Sakarya, Afyonkarahisar, Edirne, Mardin, Ordu, Batman, Manisa, Osmaniye, Kütahya, Tekirdağ, Kayseri, Kırıkkale, Denizli, Tokat, Van, Aydın, Erzurum, Malatya, Yozgat, Amasya, Çanakkale, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Muğla, Aksaray, Bolu, Elazığ, Isparta, Karabük, Kırklareli, Niğde, Şırnak, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Düzce, Erzincan, Giresun, Karaman, Kastamonu, Rize, Uşak, Adıyaman, Artvin, Bilecik, Burdur, Çankırı, Gümüşhane, Iğdır, Muş, Nevşehir, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Yalova ve Zonguldak' da gerçekleştiğini açıkladı.

691 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında yapılan operasyonlarında 641 ruhsatsız tabanca ve 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam 691 tabancanın ele geçirildiğini belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya toplamda 641 ruhsatsız tabanca ve 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabancanın yanı sıra 19 uzun namlulu tüfek, 134 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 844 silahın ele geçirildiğini ve bin 31 şüpheli hakkında işlem yapıldığını söyledi.

5 İLDEKİ DURUM

Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda İstanbul'da 133 tabanca, 3 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 233 şüpheli gözaltına alındı. İzmir’de ise 55 tabanca ve 6 av tüfeği ele geçirilirken 71 şüpheli gözaltına alındı. Adana’da 34 tabanca, bir uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 42 şüpheli ise gözaltına alındı. Ankara’da 32 tabanca ekipler tarafından yakalanırken 50 şüpheli gözaltına alındı. Şanlıurfa'da 33 tabanca bir uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 51 şüpheli şahıs ise gözaltına alındı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber