78 ilde silah kaçakçılığı operasyonu: Aralarında Kocaeli de var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kocaeli'nin de aralarında olduğu 78 ilde Mercek-9 operasyonu düzenlendiğini ve yapılan operasyonlarda 2 bin 36 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kocaeli'nin de aralarında olduğu 78 ide silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik olarak "Mercek-9" operasyonu düzenlendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, düzenlenen operasyonlarda 2 bin 36 kişinin yakalandığını kamuoyu ile paylaştı.

BİN 200'DEN FAZLA RUHSATSIZ TABANCA YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda; İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından son beş gün içerisinde Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Konya, Mersin, Ankara, Gaziantep, Samsun, Antalya, Hatay, Batman, Kahramanmaraş, Sakarya, Edirne, Manisa, Balıkesir, Osmaniye, Tekirdağ, Aydın, Kayseri, Muş, Çorum, Eskişehir, Mardin, Isparta, Malatya, Afyonkarahisar, Denizli, Elazığ, Aksaray, Çanakkale, Kastamonu, Kütahya, Muğla, Erzurum, Kırklareli, Ordu, Sinop, Yalova, Ağrı, Burdur, Düzce, Giresun, Siirt, Sivas, Karabük, Kırıkkale, Zonguldak, Iğdır, Nevşehir, Tokat, Uşak, Van, Amasya, Erzincan, Kilis, Niğde, Rize, Trabzon, Yozgat, Artvin, Bingöl, Bolu, Çankırı, Karaman, Kırşehir, Tunceli, Adıyaman, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Kars ve Şırnak'ta operasyon yapıldığı bilgisini verdi.

Bakan Yerlikaya yapılan operasyonlarda; bin 230 ruhsatsız tabanca, 163 kurusıkı tabanca, 50 uzun namlulu tüfek, 225 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda bin 668 silahın ele geçirildiği bilgisini verdi.

İSTANBUL, İZMİR, ADANA

Bin 393 tabancanın ele geçirildiği operasyonlarda, Ali Yerlikaya ilk beş şehri de paylaştı. İstanbul'da 322 tabanca, 23 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken 471 şüpheli de gözaltına alındı. 92 tabancanın ele geçirildiği İzmir'de ise 138 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul ve İzmir'in ardından üçüncü sırada olan Adana'da ise 85 tabanca ele geçirildi ve 101 şüpheli gözaltına alındı. Bursa'da 52 tabanca ve 2 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken; 76 şüpheli de gözaltına alındı. Şanlıurfa'da da 56 tabanca ve 2 av tüfeği ele geçirildi. 59 şüpheli ise gözaltına alındı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber