Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme

Firari gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturmada, suç örgütü ile işbirliği yaptığı iddia edilen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çalışan komiser G.K. tutuklanırken, şüpheli N.Ö.K serbest bırakıldı.

Ayhan Bora Kaplan hakkındaki suç örgütü soruşturmasında, firari gizli tanık Serdar Sertçelik'in ifadeleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Suç örgütüyle işbirliği içinde olduğu iddia edilen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden komiser G.K. tutuklandı, şüpheli N.Ö.K. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, G.K. ve diğer şüphelilerle birlikte hareket ettiği belirlenen komiser, 21.05.2024 tarihinde gözaltına alınmıştır. Soruşturma çerçevesinde, suçlulardan ele geçirilen dijital materyallere ilişkin incelemeler Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Şube Müdürlüğü'nde sürmektedir.

1 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Ayrıca, gözaltı kararı bulunan N.Ö.K. ifadesi alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir ve bu karar Sulh Ceza Hakimliği tarafından onaylanmıştır. Ayhan Bora Kaplan ile ilgili soruşturmada bir komiser daha gözaltına alındı, bir kişi serbest bırakıldı.

"BU BİR KUMPASTIR"

Ankara'da 20'si tutuklu, 61 sanığın yargılandığı davada, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan, müştekilerden Erkan Doğan'ın ifadesini kağıttan okumasını eleştirerek, "Devletin memurlarının bir vatandaşa kumpas kurmaması gerekir. Bana da 'Bakanlarla, bürokratlarla ilgili ifade ver' dediler, vermedim. Normalde bir polisin bunları yapmaması lazım, bizim sorunumuz kanunun uygulanmaması. Savcıya istediklerini yaptırdılar. Bu nasıl bir devlet, biz kime güveneceğiz? Siz makam sahibisiniz, suç duyurusunda bulunmanızı istiyorum.

"ALLAHTAN KORKMUYORLAR"

Bize işkence yapan insanları teşhis etmek istiyoruz. Bir sürü adam toplamışlar, bir örgüt kurmuşlar. Bu bir kumpastır. Bunlar mazlumların ahını aldılar. Allah'tan korkmuyorlar, kuldan utanmıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber