Bir KYK yurdunda daha asansör faciası! Valilikten açıklama geldi

Aydın’da KYK yurdunda düşen asansör sonucunda yaşamını yitiren Zeren Ertaş’ın ölümü sonrasında KYK yurtlarından olumsuz haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Dün saat 22 sıralarında Rize’deki bir KYK yurdunda asansör zemine çakılırken şans eseri ölü ya da yaralı olmadı.

Aydın’da ekim ayı içerisinde Zeren Ertaş’ın Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı olan yurtta yaşamını yitirmesi ve sonrasında yemeklerden, asansör sorunlarına kadar pek çok olayın gündeme geldiği KYK yurtlarında dün bir yenisi daha yaşandı. Rize Ayder Kız Öğrenci Yurdu’nda saat 22.00 sıralarında kent merkezi Fener Mahallesi'ndeki KYK'ya bağlı Ayder Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. İddiaya göre, üniversite öğrencisi Seranur D., tek başına 9'uncu katta bindiği asansörden, giriş katında indi. Öğrencinin inmesiyle kabini boşalan asansör, bilinmeyen nedenle arızalanınca, zemine çakıldı.

SAĞLIK EKİPLERİ VE POLİS SEVK EDİLDİ

Seranur D., indiği boş asansörün zemine çakılıp, gürültü çıkarması üzerine panikle fenalık geçirdi. Yurtta gürültüyü duyan diğer öğrenciler de kendilerini dışarı atarken, ihbar üzerine yurda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan Seranur D.'nin durumunun iyi olduğu belirtildi.

YÖNETİMİ PROTESTO ETTİLER

Öte yandan yurt binasından çıkan öğrenciler, yurt yönetimini protesto etti. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz da yurda gelerek öğrencilerin sorunlarını dinledi. Vali Baydaş, ihmal iddialarına ilişkin inceleme başlatıp, gerekirse sorumluların görevlerinden alınacağını belirtti.

RİZE VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Rize Valiliği sabah saatlerinde KYK yurdunda yaşananlara ilişkin mesaj yayımladı. Valilik tarafından yayımlanan mesajda; "Rize Merkez GSB Ayder Kız Öğrenci Yurdunda 05/11/2023 tarihi, saat 22:30 civarlarında tamir ve onarımı yapılmakta olan asansörde arıza meydana gelmiş olup, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Yurtta kalan bir öğrencimizin asansörü kullanımı sırasında asansörün arızaya geçmesi ve kayması neticesinde; asansörde bulunan öğrencimiz asansör kabininden kendi imkânı ile çıkmıştır. Öğrencimiz tedbiren Rize Devlet Hastahanesine intikal ettirilmiştir. Yapılan kontroller sonucunda öğrencimizde herhangi bir yaralanma ve sağlık problemi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ"

Olayda bir öğrencinin yaralandığına dair yayılan asılsız haberler üzerine yurtta kalan diğer öğrenciler yurt önüne toplanarak tepki gösterdiği de vurgulanan açıklamada "Yurda bizzat gelen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız öğrencilerle görüşmüş ve teskin etmiştir. Öğrencilerimiz tepkilerini ve taleplerini dile getirerek olaysız dağılmışlardır" denildi. Rize Valiliği olayın takipçisi olacakları bilgisi de paylaşıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber