Birini öldürüp şizofrenim demişti: Aklı yerindeymiş

2022 yılında Kocaeli'de yaşanan olayda hiç tanımadığı birini öldüren kişi şizofrenim demişti, aklı yerinde çıktı.

2022 yılında Mehmet Ali Paşa Mahallesi'nde yaşanan olayda Turgut Ş. isimli şahıs sokak ortasında hiç tanımadığı kişi sebepsiz yere bıçakladı. Bıçaklanan Turhan Kuzu isimli kişi ise 3 aydır tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

ŞİZOFRENİM DEMİŞTİ..

Geçen celse sanık hakkında istenen ceza ehliyeti raporunda anığın akli dengesinin tam olduğu belirtildi. Olaya ilişkin savunma yapan Turgut Ş., "2 senedir cezaevindeyim. Ben hala kime ne yaptığımı bilmiyorum. Aileden özür diliyorum. Sanal ile gerçek dünya arasında yapay bir şeyin içindeydim. Daha önce ailevi problemlerim oldu. İş yerinde de sorunlarım vardı. Psikolojik olarak iyi değildim. Yaptığımın gerçek dünyadaki sonuçlarının farkında değildim. Adaletinize güvenmek istiyorum. Telkin, düşünce sonucu maktulle boğuştum. Bilinçli suç işleyen kişilerle aynı koğuşta yatıyorum. Olay anında yaşadığım şeyin şizofreni olduğunu biliyorum. Ceza ehliyeti raporunu inceleyip beyanda bulunmak üzere süre talep ediyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA..

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanık Turgut Ş'nin Turhan Kuzu'ya yönelik işlediği "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ve "Yasak olmayan bıçağı sırf saldırıda kullanmak amacıyla taşımak" suçundan da cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber