Dilan Polat'a cezaevinde marka uyarısı!

Birçok suçtan geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderilen Dilan Polat'ın cezaevine gelecek kıyafetlerine marka uyarısı yapıldı.

Şatafatlı hayatları soruşturmaya giren Engin ve Dilan Polat, kısa sürede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 12’si tutuklandı.

MARKA UYARISI

Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu, Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne götürüldü. Aynı koğuşta kalan Polat ve Doğu, kıyafet getirtme talebinde bulundu. Ancak bu talep karşısında bir uyarı ile karşılaşıldı. Marmara Cezaevi yönetiminin, kıyafet getirtmek isteyen kardeşlere “marka” uyarısı yaptığı iddia edildi.

MAL VARLIKLARI MERCEK ALTINDA

Cumhuriyet’in haberine göre o uyarıda şu cümleler kullanıldı; Burada asla marka, pahalı, lüks eşyalar olmayacak. Bu cezaevindeki sınıfsal eşitliği bozar. Pazar malı olsun, yoksa da gelin cezaevi kantininden alın. Araçlarına el konuldu. Öte yandan Polat Ailesi'nin mal varlıkları da mercek altına alındı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde çiftin ev ve iş yerlerine baskın yapıldı. Buradaki 14 otomobile, lüks araçlarla birlikte el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bahçesinde sergilenen araçlar, ardından yediemin otoparkına çekildi. Polat Ailesi'ne ait 9 araç, Zeytinburnu'ndaki yediemin otoparkında görüntülendi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber